Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δεύτερος νιγηριανός έκανε άνω – κάτω πτήση της Delta

ΦΩΤΟ REUTERS

Πάλι Νιγηριανός είναι ο επιβάτης που αναστάτωσε την πτήση 253 της αεροπορικής εταιρείας Delta

 

από το Αμστερνταμ στο Ντιτρόιτ (είναι η ίδια πτήση που ένας άλλος Νιγηριανός είχε επιχειρήσει να ανατινάξει την Παρασκευή) και προκάλεσε την επέμβαση των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ένας άνδρας, «περνούσε αδικαιολόγητα πολύ χρόνο στην τουαλέτα του αεροσκάφους», γεγονός που οδήγησε την εταιρεία να προειδοποιήσει τις αρχές, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

«Όλα μέχρι στιγμής συνηγορούν πως η στάση του ατόμου οφείλεται σε διαπιστωμένη ασθένεια και δεν έχουν εντοπισθεί άλλες συμπεριφορές, ή υλικά.»

«Συνεπώς δεν πρόκειται για κάποιο επεισόδιο ασφαλείας, αλλά για προληπτικούς λόγους το αεροσκάφος ερευνήθηκε εξονυχιστικά και πριν την παράδοσή τους οι αποσκευές ελέγχθηκαν και ταυτοποιήθηκαν, χωρίς αρνητικό αποτέλεσμα», τονίζεται στο ανακοινωθέν.

Τα μέλη του πληρώματος είχαν ζητήσει λίγο πριν την προσγείωση συνδρομή των αρχών, γιατί στην πτήση βρισκόταν ένας “διαταραγμένος” επιβάτης. Πρόκειται για την ίδια πτήση που πριν από δύο ημέρες ο 23χρονος Νιγηριανός αποπειράθηκε να ανατινάξει, αλλά ακινητοποιήθηκε από επιβάτες και πλήρωμα.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ και οδηγήθηκε σε απομονωμένη περιοχή για περαιτέρω έλεγχο από τις αρχές και τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι 257 επιβάτες και το 11μελές πλήρωμα είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

  Ο 30χρονος φαίνεται ότι επιβιβάστηκε στο Λάγος χωρίς αποσκευές. Δύο επιβάτες είπαν ότι κλειδώθηκε στην τουαλέτα για περισσότερο από μία ώρα.

Για το γεγονός ενημερώθηκε ο πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος έδωσε εντολή να παραμείνουν τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και να ενταθούν οι έλεγχοι των επιβατών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε