Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Διαβάζεις αυτό το μήνυμα; Δες τι δείχνει για το μυαλό σου!

Διαβάζεις αυτό το μήνυμα; Δες τι δείχνει για το μυαλό σου!

Ένα μήνυμα από γράμματα και αριθμούς επανέρχεται στο προσκήνιο και κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω social media. Μπορείς να το διαβάσεις; Αν τα καταφέρνεις τότε αυτό λέει κάτι για το μυαλό σου!

Οι επιστήμονες το χρησιμοποιούν ως τρόπο μέτρησης του τρόπου με τον οποίο ο εγκέφαλός μας ερμηνεύει γράμματα και αριθμούς. Θεωρούν ότι όλοι μπορούν να το καταλάβουν, σημειώνοντας πως όταν το διαβάζεις το μέρος του εγκεφάλου μας που ασχολείται με αριθμούς δεν είναι ενεργοποιημένο.

Οι αριθμοί “ανάγονται” σε γράμματα μέσα στο κείμενο λόγω των παρόμοιων σχημάτων τους. “Όταν διαβάζεις δεν δίνεις σημασία στη διαφορά ενός αριθμού και ενός γράμματος επειδή περιμένεις να δεις μόνο γράμματα”, σημείωσε ο Jon Andoni Duñabeitia. “Για το μυαλό σου δεν είναι ένας αριθμός σε μια λέξη, είναι ένα περίεργα ή κακογραμμένο γράμμα”.

Αποδεικνύεται ότι η δυνατότητα για τον εγκέφαλο να χρησιμοποιεί αριθμούς στη θέση των γραμμάτων δεν είναι κάτι καινούριο και πως στο διαδίκτυο χρησιμοποιείται κατά κόρον για να ξεγελαστούν οι μηχανές αναζήτησης. Αν κάποιος γράψει “v1agra” για παράδειγμα θα αποφύγει τα spam filters.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε