Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Δικαίωση! Η United Airlines πληρώνει τον γιατρό για τη βίαιη απομάκρυνση από πτήση

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Το χέρι στην τσέπη θα βάλει η United Airlines, καθώς συμφώνησε να αποζημιώσει τον γιατρό που είχε συρθεί και τραυματιστεί όταν αρνήθηκε να κατέβει οικειοθελώς από υπεράριθμη πτήση. Τα video από την απίστευτη συμπεριφορά αστυνομικών προς τον άτυχο γιατρό είχαν κάνει το γύρο του κόσμου, προκαλώντας οργή.

Σε μια (ακόμα) προσπάθεια να περιορίσει όσο γίνεται τις ζημιές που της προκάλεσε τη εξοργιστική συμπεριφορά προς τον επιβάτη, όταν εκείνος αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο γιατί (επισήμως) η πτήση ήταν υπεράριθμη, η United Airlines κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον δρ. Ντέιβιντ Ντάο.

Ο γιατρός που ταξίδευε από το Σικάγο στο Κεντάκι, αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο και τότε το πλήρωμα κάλεσε την αστυνομία και οι αστυνομικοί τον έσυραν στο διάδρομο του αεροπλάνου, τραυματίζοντας τον σοβαρά (έσπασε δυο δόντια και τη μύτη του και υπέστη διάσειση).

Δείτε το video

Ο Ντέιβιντ Ντάο, Αμερικανός γιατρός βιετναμέζικης καταγωγής, 69 ετών, τραυματίστηκε όταν η αερονομία του Σικάγου τον έβγαλε βίαια από τη θέση του και τον έσυρε εκτός αεροπλάνου ώστε να μπορέσει η εταιρεία να μεταφέρει τέσσερα μέλη πληρώματος από το διεθνές αεροδρόμιο Ο’ Χερ στο Λούιβιλ του Κεντάκι.

Μετά την κατακραυγή, η United δήλωσε ότι ανέλαβε την “πλήρη ευθύνη για ό,τι συνέβη στην πτήση 3411, χωρίς την προσπάθεια απόδοσης κατηγοριών σε άλλους, μεταξύ των και της πόλης του Σικάγου”, είπε ο δικηγόρος του Ντάο, Τόμας Ντεμέτριο, σε δήλωσή του.

Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε λόγος να προχωρήσει σε ξεχωριστή μήνυση εναντίον της πόλης.
Τα τρία μέλη του Διοίκησης Αεροπορίας του Σικάγου που έσυραν τον Ντάο εκτός αεροπλάνου και ένας επιστάτης που συμμετείχε στο επεισόδιο παραμένουν σε πληρωμένη άδεια, είπε η εκπρόσωπος της διοίκησης Κάρεν Πράιντ, που αρνήθηκε να αποκαλύψει το ποσό της αποζημίωσης στον Ντάο.

Σε ξεχωριστές δηλώσεις, αξιωματούχοι σε 10 από τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη κίνηση στις ΗΠΑ είπαν ότι οι κανονισμοί τους απαγορεύουν σε αξιωματικούς ασφαλείας να απομακρύνουν δια της βίας κάποιον από αεροπλάνο, εκτός εάν έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα.

Παγκόσμια κατακραυγή, εκτός από το περιστατικό αυτό κάθε αυτό, προκάλεσε και η αντίδραση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, Όσκαρ Μουνιός, που αρχικά υποστήριξε ότι ο επιβάτης ήταν εριστικός!

Αντέδρασαν ακόμη και τα μέλη του Κογκρέσου που ζήτησαν νέους κανονισμούς στον κλάδο, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να ανακαλέσει μια συμφωνία να διορίσει τον Μουνιός πρόεδρο του συμβουλίου το 2018.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε