Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

“Δύναμη κατοχής” ο επίτροπος στην Ελλάδα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

“Τέτοια πρόταση μπορούν να κάνουν μόνο άνθρωποι, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από ιστορία και πολιτική” αυτή η φράση δεν ανήκει σε Έλληνα, αλλά σε Γερμανό

και μάλιστα στον πρόεδρο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που συμπληρώνει πως τέτοιου είδους … εμπνεύσεις για όλον τον υπόλοιπο κόσμο θα εκλαμβανόταν ως “δύναμη κατοχής”.
Τα αυτονόητα λέει ο Γερμανός πολιτικός τονίζοντας μάλιστα ότι ο διορισμός ξένουν επιτρόπου με δικαίωμα βέτο στον προϋπολογισμό για να εξυπηρετείται κατά προτεραιότητα το χρέος “θα εξουδετέρωνε την δημοκρατία” και προσθέτει ότι υπάρχει ήδη η τρόικα, η οποία δίνει συμβουλές στους Έλληνες. “Αυτό που χρειάζονται στην Ελλάδα είναι συμβουλές και βοήθεια και όχι κατάργηση της δημοκρατίας”.
Βέβαια ο πρόεδρος του SPD είναι μακρυά απ’ την Καγκελαρία όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις. Η πρότασή του πάντως για το πως θα βγει η Ελλάδα απ’ το τέλμα είναι και πάλι … γερμανικής έμπνευσης, προτείνει λύση τύπου “Τρόιχαντ”, η οποία διαχειρίστηκε την επανένωση της Γερμανίας. “Μέσα στην κρίση οι Έλληνες δεν θα πάρουν πολλά χρήματα από τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων. Θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε λοιπόν ένα ευρωπαϊκό μοντέλο Τρόιχαντ. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε άμεσα χρήματα για να μειωθεί το χρέος και όταν η οικονομία βελτιωθεί, θα πουλήσουμε τις επιχειρήσεις αυτές στους ιδιώτες κομμάτι-κομμάτι”, εξηγεί και τονίζει ότι οι Έλληνες έχουν ήδη ταρακουνηθεί, αν και “δεν φταίνε προφανώς οι συνταξιούχοι, επειδή οι προηγούμενες κυβερνήσεις τους παραποιούσαν τα νούμερα και δεν εισέπρατταν τους φόρους”. Καταλήγει δε λέγοντας ότι “οι άνθρωποι όμως υφίστανται τώρα τις συνέπειες και η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί αν στείλουμε εκεί έναν Γερμανό επίτροπο”.

Διαβάστε επίσης:
“Ζεσταίνουν” τον επίτροπο με αποφάσεις για δημοσιονομική πειθαρχία

Απειλούν οι Γερμανοί: δεν θα πάρει χρήματα η Ελλάδα αν…

Νέα Γερμανική πρόκληση: ”Η Ελλάδα πρέπει να παραδώσει την δημοσιονομική της πολιτική”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε