Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έκλεψαν και γι αυτό τους έκοψαν χέρι και πόδι!

Έκλεψαν και γι αυτό τους έκοψαν χέρι και πόδι!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.09.2012 | 21:59
Πρώτη δημοσίευση: 10.09.2012 | 21:52

Το ένα χέρι και το ένα πόδι έκοψαν σε τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται για ληστεία στο Μαλί.

Μαχητές του Τζιχάντ που έχουν εγκατασταθεί στο βόρειο Μαλί και φιλοδοξούν να εφαρμόσουν κατά γράμμα τη Σαρία (ισλαμικός νόμος), έκοψαν το ένα χέρι και το ένα πόδι σε τέσσερις άνδρες που κατηγορούντο για ληστεία, σήμερα στο Γκάο, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτόπτες μάρτυρες.

"Οι ισλαμιστές του Μουτζάο (Κίνημα για την ενότητα και το τζιχάντ στη Δυτική Αφρική) που ελέγχουν το Γκάο, έκοψαν σήμερα το ένα χέρι και το ένα πόδι σε κάθε ένα από αυτά τα τέσσερα άτομα" που κατηγορούνται "ότι επιτέθηκαν πριν από λίγο καιρό σε ένα λεωφορείο στην περιοχή ", δήλωσε τηλεφωνικά ένας εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της πόλης, πληροφορία που επιβεβαιώθηκε και από άλλο κάτοικο.

Σε τηλεφωνική επαφή με το Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του Μουτζάο απλά δήλωσε: "Εφαρμόσαμε σήμερα τη Σαρία σε τέσσερα άτομα.Τις επόμενες ημέρες, θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τη Σαρία στους κλέφτες", επιβεβαιώνοντας εμμέσως τους ακρωτηριασμούς, αλλά χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, οι ακρωτηριασμοί πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Γκάο. Οι ακρωτηριασμένοι άνδρες κατηγορούνται για επίθεση τον Αύγουστο σε λεωφορείο που έκανε το δρομολόγιο Γκάο-Νιαμέι, την πρωτεύουσα του Νίγηρα, στη γειτονική χώρα.

Κανένας από τους μάρτυρες πάντως δεν ήταν σε θέση να πει σε τι κατάσταση ήταν οι ακρωτηριασμένοι και πού τους μετέφεραν στη συνέχεια.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός: Καλοκαιράκι σήμερα σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη [Τρίτη 25/04/2017] Καιρός: Καλοκαιράκι σήμερα σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη [Τρίτη 25/04/2017]
  2. Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Τρίτη Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Τρίτη
  3. Ο καιρός σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη την Τρίτη [25/04/2017] Ο καιρός σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη την Τρίτη [25/04/2017]
  4. Ο καιρός σήμερα και αύριο σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη [24/04/2017] Ο καιρός σήμερα και αύριο σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη [24/04/2017]
  5. Ο καιρός σήμερα 24/04/2017 Ο καιρός σήμερα 24/04/2017
  6. Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά οι βροχές… μένουν Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά οι βροχές… μένουν