Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 10 Αθήνα Αναλυτικά

Έκλεψαν τα κλειδιά από τον Πύργο του Λονδίνου

Έκλεψαν τα κλειδιά από τον Πύργο του Λονδίνου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.11.2012 | 22:05
Πρώτη δημοσίευση: 12.11.2012 | 22:05

Πολλές από τις κλειδαριές του διάσημου Πύργου του Λονδίνου, στον οποίον εκτός των άλλων εκτίθενται τα κοσμήματα του Βρετανικού Στέμματος, χρειάσθηκε να αλλαχθούν τάχιστα έπειτα από την κλοπή δύο αρμαθιών με κλειδιά τους, αποκάλυψαν σήμερα υπεύθυνοι του μνημείου, ενός από τα πλέον επισκέψιμα αξιοθέατα στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες έπειτα από την παράνομη είσοδο αγνώστου στον Πύργο, την αυγή της 6ης Νοεμβρίου.

Ο άγνωστος σύντομα εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στην έξοδο. Όμως στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι του μνημείο αντιλήφθηκαν πως εξαφανίστηκαν τα κλειδιά που επέτρεπαν την πρόσβαση στην κινητή γέφυρα, που δεσπόζει πάνω από τον Τάμεση, στο εστιατόριο και στις αίθουσες εκδηλώσεων, σύμφωνα με την Ένωση Ιστορικών Βασιλικών Ανακτόρων, που έχει υπό την εποπτεία του το μνημείο.

Κανένας κίνδυνος ωστόσο δεν παρουσιάστηκε για τα κοσμήματα του Στέμματος, που περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο τα αμύθητης αξίας διαδήματα και τα σκήπτρα που χρησιμοποιεί η βασίλισσα Ελισσάβετ Β’ σε ορισμένες επίσημες εκδηλώσεις, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας, καθώς ο ύποπτος δεν μπόρεσε να εισέλθει στον ίδιον τον Πύργο, όπου φυλάσσονται τα πολύτιμα εκθέματα.

«Ξεκινήσαμε μία εσωτερική έρευνα, η οποία αποφάνθηκε πως το σύστημά μας είναι πολύ ασφαλές», πρόσθεσε η ίδια πηγή. «Μολαταύτα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι διαδικασίες δεν τηρήθηκαν επακριβώς, όπως θα έπρεπε», υπογράμμισε επίσης, προσδιορίζοντας πως έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook