Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Bροχή 6 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Εκλύθηκε μεγάλη ποσότητα ραδιενέργειας"

`Εκλύθηκε μεγάλη ποσότητα ραδιενέργειας`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.03.2011 | 00:09
Πρώτη δημοσίευση: 13.03.2011 | 23:56

Γαλλικό ινστιτούτο υποστηρίζει οτι ταυτόχρονα με την έκρηξη στον αντιδραστήρα 1 του εργοστασίου της Φουκουσίμα εκλύθηκε πολύ υψηλή δόση ραδιενέργειας.

Σύμφωνα με το γαλλικό Ινστιτούτο Ραδιοπροστασίας και Πυρηνικής Ασφάλειας (IRSN), κατα  τη διάρκεια της έκρηξης η δόση της ραδιενέργειας έφτασε το 1 μιλισίβερτ την ώρα, ενώ "η δόση από φυσικές πηγές ακτινοβολίας είναι 0,0001 μιλισίβερτ την ώρα".

Για το IRSN το 1 μιλισίβερτ την ώρα αντιστοιχεί σε "πολύ σημαντική έκλυση στο περιβάλλον".

Η γαλλική υπηρεσία επικαλείται πληροφορίες που έλαβε από την πρεσβεία της Γαλλίας στο Τόκιο και προσθέτει ότι "είναι διαθέσιμες μέχρι τώρα μόνο λίγες μετρήσεις".

Δώδεκα ώρες μετά την έκρηξη, σύμφωνα πάντα με το Ινστιτούτο, η δόση της ακτινοβολίας ανερχόταν στα 0,040 μιλισίβερτ την ώρα.

Το IRSN αναφέρει ότι όσον αφορά τον αντιδραστήρα 3 του Φουκουσίμα 1 (Νταϊίτσι), "νέες δόσεις ραδιενέργειας" καταγράφηκαν στο περιβάλλον λόγω της διακοπής της σταθερής πίεσης μέσα στο περίβλημα (...) μετά την έναρξη της τήξης του πυρήνα".

Για τους αντιδραστήρες 1, 2, 3 και 4 του Φουκουσίμα 2 (Νταΐνι) "φαίνεται ότι οι εγκαταστάσεις είναι επί του παρόντος χωρίς συστήματα ψύξης".

Στον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάβα, στα βόρεια της Φουκουσίμα, το Ινστιτούτο σημειώνει ότι παρατηρήθηκαν αυξημένα ποσοστά ραδιενέργειας τα οποία όμως "μπορεί να προέρχονται από τη διαρροή στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι".

Τέλος, για το πυρηνικό εργοστάσιο Τοκάι, στα βόρεια του Τόκιο, επιβεβαιώνει ότι το σύστημα ψύξης παρουσίασε πρόβλημα αλλά το εφεδρικό "λειτουργεί κανονικά".
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Σεισμός τώρα 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κυπαρισσίας! Σεισμός τώρα 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κυπαρισσίας!
  2. Σεισμός τώρα στην Μεθώνη! Σεισμός τώρα στην Μεθώνη!
  3. Σεισμικά ρήγματα και ηφαίστεια στο βυθό της Σαντορίνης Σεισμικά ρήγματα και ηφαίστεια στο βυθό της Σαντορίνης
  4. Σεισμοί στα Χανιά - Τρεις δονήσεις μέσα σε μία ώρα - Στα 3,7 Ρίχτερ η μεγαλύτερη! Σεισμοί στα Χανιά - Τρεις δονήσεις μέσα σε μία ώρα - Στα 3,7 Ρίχτερ η μεγαλύτερη!
  5. Σεισμός 8 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα! Προειδοποίηση για τσουνάμι! Σεισμός 8 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα! Προειδοποίηση για τσουνάμι!
  6. Σεισμός ΤΩΡΑ κοντά στη Λευκάδα Σεισμός ΤΩΡΑ κοντά στη Λευκάδα
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook