Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Έως 600 απολύσεις στο συγκρότημα Cirque du Soleil

Έως 600 απολύσεις στο συγκρότημα Cirque du Soleil

Το διεθνούς φήμης καλλιτεχνικόσυγκρότημα Le Cirque du Soleil αναμένεται να ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε 300-600 απολύσεις μελών του, αναφέρουν σήμερα καναδικά μμε που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, αν και η διεύθυνσή του δεν κάνει κάποιο σχόλιο.

Αναμένεται από την διεύθυνση του ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του.

Η εκπρόσωπος του κυρία Σαντάλ Κοτέ, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο: “δεν πρόκειται να κάνουμε τον σχολιασμό αυτής της φημολογίας”.

Πρόκειται για ένα ιστορικό συγκρότημα, τον οποίο στη διάρκεια του 1984 ίδρυσε ο Γκι Λαλιμπερτέ. Σήμερα, αριθμεί συνολικά περίπου πέντε χιλιάδες μέλη, σε διάφορα σημεία στον πλανήτη. Εδρεύει στο Μόντρεαλ, όπου απασχολούνται δύο χιλιάδες καλλιτέχνες του θεάματος.

Το Cirque du Soleil είναι αντιμέτωπο με οικονομικές δυσχέρειες και χρειάστηκε να συντομεύσει χρονικά τις πέντε από τις 24 παραστάσεις του στο εξωτερικό το 2012, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Κοτέ επιβεβαίωσε έχει προγραμματιστεί για σήμερα μια γενική συνέλευση των μελών του στο Μόντρεαλ “για να επικαιροποιηθεί το καλλιτεχνικό πρόγραμμα”.

Η ίδια θύμισε με την ίδια ευκαιρία ότι το συγκρότημα ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι “θα επιδοθεί σε μια τεράστια αναδιοργάνωση δραστηριοτήτων, ώστε να μορφοποιηθεί καλύτερα η νέα πραγματικότητα των καλλιτεχνικών του παραγωγών, μέσα στη διετία 2013-2014–ειδικά των περίπου 20 παραγωγών εκείνων που η διανομή βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ολοκλήρωσης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε