Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επιχείρηση "διαφάνεια" για τις δαπάνες στο δημόσιο

Επιχείρηση `διαφάνεια` για τις δαπάνες στο δημόσιο
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.11.2010 | 07:39
Πρώτη δημοσίευση: 19.11.2010 | 07:39

Με μια “επιδρομή” στα ΜΜΕ με εκθέσεις για τις μηνιαίες δαπάνες των υπουργείων η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να πατάξει την διαφθορά στο δημόσιο.

Οι συντηρητικοί τήρησαν την προεκλογική τους υπόσχεση για διαφάνεια και για πρώτη φορά δημοσιεύουν σήμερα τις μηνιαίες δαπάνες των υπουργείων που υπερβαίνουν τις 25.000 λίρες.
 
Η δημοσίευση των στοιχείων γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης συντηρητικών-φιλελεύθερων για λογοδοσία, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια ως προς τις δημόσιες δαπάνες, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.
 
Οι δαπάνες που ανακοινώθηκαν έγιναν στην περίοδο Μαϊου-Σεπτεμβρίου και αφορούν το σύνολο των εξόδων, από μετακινήσεις και μισθούς συνεργείων καθαρισμού, μέχρι την παροχή υπηρεσιών για παραγωγή βίντεο.
 
Ο Φράνσις Μάουντ, πρόεδρος της νέας Υπηρεσίας Διαφάνειας στο Δημόσιο Τομέα, δήλωσε ότι πρόκειται για μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. "Θέλω το κοινό να μας θεωρεί υπόλογους για ότι κάνουμε και με τη δημοσίευση των στοιχείων οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δουν ακριβώς πώς ξοδεύουμε τα χρήματά τους", δήλωσε ο Φράνσις Μάουντ.
 
Η υπηρεσία Διαφάνειας στο Δημόσιο Τομέα συγκροτήθηκε την 1η Ιουνίου με απόφαση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, για να αναλάβει την ευθύνη για την υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης για διαφάνεια.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο