Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έτοιμος για μια ακόμη θητεία δηλώνει ο Πούτιν

Έτοιμος για μια ακόμη θητεία δηλώνει ο Πούτιν
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.08.2010 | 10:25
Πρώτη δημοσίευση: 30.08.2010 | 10:25

Δύο περίπου χρόνια πριν τις εκλογές στην Ρωσία ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δηλώνει παρόν και έτοιμος για νέα θητεία.

Την πρόθεση του να επιστρέψει στο Κρεμλίνο για ακόμη μία θητεία εκφράζει, εμμέσως, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντας ότι οι εκλογές του 2012 τον ενδιαφέρουν «περισσότερο απ' οποιονδήποτε άλλον».
 
Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα, στην εφημερίδα «Kommersant», και στο ερώτημα εάν τον απασχολούν οι προεδρικές εκλογές, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας λέει χαρακτηριστικά:
 
«Με ενδιαφέρουν. Θα ήθελα να πως 'όπως τον καθέναν', αλλά στην πραγματικότητα με ενδιαφέρουν περισσότερο απ' οποιονδήποτε άλλον».
 
Πρόσφατα, το δρόμο για την επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία της χώρας άνοιξε και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος εάν και ο μέντοράς του Βλαντιμίρ Πούτιν αποφασίσει να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο.
 
«Δεν θέλω να δω έναν αγώνα εξουσίας. Αυτό θα ήταν κακό για τη Ρωσία» είχε δηλώσει.
 
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διετέλεσε πρόεδρος της Ρωσίας από το 2000 ώς το 2008. Εξαιτίας της απαγόρευσης που υπάρχει για τρίτη διαδοχική θητεία, το 2007 έθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός και παρέδωσε την προεδρία στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο