Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

“Φάουλ” Φάρατζ στα… επινίκια του Brexit: Νικήσαμε χωρίς να πέσει ούτε σφαίρα!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Η χαρά του μεγάλη αλλά μέσα στο “μεθύσι” της επικράτησης του Brexit μάλλον ο Νάιτζελ Φάρατζ δεν… βούτηξε τη γλώσσα του στο μυαλό του πριν μιλήσει. Και δήλωσε πως η εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. κατάφερε να επικρατήσει “χωρίς να πέσει τουφεκιά”. Μάλλον ξέχασε πως πριν μια εβδομάδα, η βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ, υπέρμαχος του Bremain, δολοφονήθηκε από οπαδό του Brexit.

Με το Brexit να επικρατεί και να αυξάνει το ποσοστό του όλο και περισσότερο, ο Νάιτζελ Φάρατζ εμφανίστηκε να μιλήσει σε υποστηρικτές του τα ξημερώματα της Παρασκευής (24.06.2016). Και αφού ανακήρυξε την 23η Ιουνίου (ημέρα του δημοψηφίσματος) «ημέρα ανεξαρτησίας» της Βρετανίας και ζήτησε από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να «παραιτηθεί αμέσως», έριξε τη… βόμβα του! Και δεν σεβάστηκε τη μνήμη της Τζο Κοξ.

Ο Φάρατζ εμφανίστηκε για να ανακηρύξει τη νίκη του Brexit. «Αν οι προβλέψεις είναι τώρα σωστές, αυτή είναι μια νίκη των πραγματικών ανθρώπων, μια νίκη για τους κοινούς ανθρώπους, μια νίκη για τους τίμιους ανθρώπους. Παλέψαμε ενάντια στις πολυεθνικές, στις τράπεζες, στους μεγάλους πολιτικούς, στα ψέματα, στη διαφθορά και την εξαπάτηση και σήμερα με ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια και πίστη στο έθνος, νομίζω πια ότι θα νικήσουμε.

Και το κάναμε χωρίς να παλέψουμε, χωρίς πέσει να πέσει ούτε μια σφαίρα. Ελπίζω αυτή η νίκη να φέρει το τέλος των αποτυχημένων πολιτικών και να μας φέρει σε μια Ευρώπη των κυρίαρχων κρατών, που διαπραγματεύονται μαζί. Ας κάνουμε την 23η Ιουνίου την ημέρα ανεξαρτησίας μας», είπε ο Φάρατζ και πρόσθεσε: «Πλέον, τολμώ να ονειρευτώ ότι ο ήλιος θα ανατείλει σε ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο».

Πηγή: Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε