Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Φέκτερ: “ Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τους όρους του δεύτερου μνημονίου”

Φέκτερ: “ Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τους όρους του δεύτερου μνημονίου”

Να μην γίνουν βεβιασμένες ενέργειες, σχετικά με την Ελλάδα, αλλά να εκτιμηθούν πρώτα τα στοιχεία, τονίζει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ

Σε σχέση με την κατάσταση στην Ελλάδα, δεν θα πρέπει να γίνουν βεβιασμένες ενέργειες, αλλά, πρώτα, θα πρέπει να γίνει εκτίμηση των στοιχείων και να αναμένεται, προς τούτο, η έκθεση της τρόικα, τόνισε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε σημερινές δηλώσεις της, στις Βρυξέλλες, πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως πρόσθεσε, θα πρέπει να αναλυθεί η συνολική κατάσταση στην Ελλάδα και να διαπιστωθεί ποιες παραλείψεις έχουν προκύψει στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και, εκεί, θα πρέπει να γίνουν αναπροσαρμογές.

Αναφερόμενη στην απαίτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για περιορισμούς στα «μπόνους» τραπεζιτών, επισήμανε ότι, στο μνημόνιο για την Ελλάδα, έχει προβλεφθεί πως η παροχή «μπόνους» δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση.

Ως προς τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για την παράταση της θητείας του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επισήμανε πως ο ίδιος θα πρέπει να αποφασίσει για τη διάρκεια της παραμονής του. Άσκησε, παράλληλα, κριτική στη γαλλογερμανική πρόταση για την εκ περιτροπής κάλυψη της θέσης, αναφέροντας πως, με την αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας, ουσιαστικά αυτή η αρχή καταργήθηκε και μια επαναφορά της συνιστά οπισθοδρόμηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκρατικοποιήσεις και μειώσεις μισθών υποσχέθηκε στο Eurogroup ο Στουρνάρας – “Εφαρμόστε το πρόγραμμα κι από Σεπτέμβρη βλέπουμε για επιμήκυνση”

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν είναι ένα βουναλάκι με λεφτά να παίρνει η Ευρώπη

Λαγκάρντ: Καλές οι αποφάσεις αλλά πρέπει να εφαρμόζονται κιόλας

Λαγκάρντ: «Δεν έχω καμία διάθεση να διαπραγματευτώ με τους Έλληνες»

Λαγκάρντ: Θα δούμε τι θα γίνει με την Ελλάδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε