Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Φονικές πυρκαγιές και καταιγίδες στις ΗΠΑ – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές πολιτείες

Φονικές πυρκαγιές και καταιγίδες στις ΗΠΑ – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές πολιτείες

Δέκα νεκροί από τους δυνατούς ανέμους που έριξαν δέντρα σε σπίτια και αυτοκίνητα. Δυο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Κολοράντο.

Στους δύο έχουν φτάσει οι νεκροί εξαιτίας της πυρκαγιάς στο Κολοράντο, που μαίνεται επι μία εβδομάδα, ενώ σχεδόν 350 σπίτια έχουν καεί.

Περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την περιοχή του Κολοράντο, ενώ περίπου 1.000 πυροσβέστες δουλεύουν σκληρά προκειμένου να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις πύρινες εστίες που μαίνονται εδώ και μία περίπου εβδομάδα, οι αρχές είναι αισιόδοξες ότι σύντομα θα καταφέρουν να κατευνάσουν την πύρινη λαίλαπα.

Η φωτιά έχει περιοριστεί κατά το 30 τοις εκατό, όμως οι συνθήκες ξηρασίας που επικρατούν στην περιοχή κάνουν το έργο των πυροσβεστών ιδιαίτερο δύσκολο.

Πολλές περιοχές πλήττονται απο καύσωνα ενώ στις ανατολικές πολιτείες, οι κάτοικοι πολλών περιοχών έμειναν στο “σκοτάδι” αφού δυνατές καταιγίδες προκάλεσαν την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε εκατομμύρια σπίτια.

Στους 10 έχει φτάσει ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας των δυνατών ανέμων που προκάλεσαν την πτώση πολλών δέντρων σε σπίτια και αυτοκίνητα.
 
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, από τις αρχές, έχουν κηρυχθεί οι περιοχές της Βιρτζίνια και του Οχάιο.

Διαβάστε
ΗΠΑ: Ενας νεκρός και απίστευτο χάος απο καταρρακτώδεις βροχές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε