Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Φυγαδεύτηκαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στο Ιράν;

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης του Ιράν, Μιρ Χοσέιν Μουσαβί ΦΩΤΟ REUTERS

Τα κρατικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι βρήκαν καταφύγιο στα βόρεια του Ιράν, το περιβάλλον τους το διαψεύδει.

Στα άκρα φαίνεται ότι έχει οδηγηθεί η αντιπαράθεση στο Ιράν μετά την είδηση ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν φυγαδευτεί στα βόρεια της χώρας.

Νωρίτερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA, ανέφερε ότι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μιρ Χοσέιν Μουσαβί και το στέλεχος Μέχντι Καρουμπί, εγκατέλειψαν την Τεχεράνη για μια πόλη στο βόρειο Ιράν, καθώς “διαπίστωσαν μία αύξηση του θυμού του κόσμου που απαιτεί να τιμωρηθούν.

Αντίθετα, ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης δίνει μία διαφορετική εξήγηση προς τις συνθήκες της αναχώρησης τους. Η ιστοσελίδα επικαλείται εμπιστευτικό δελτίο του πρακτορείου IRNA ότι “μέλη των Φρουρών της Επανάστασης και του Υπουργείου Πληροφοριών οδήγησαν τους Μουσαβί και Καρουμπί στην πόλη Κελάρ Αμπάντ για να τους προστατεύσει από την οργή του κόσμου”.

Ωστόσο, ο γιος του Καρουμπί σε δηλώσεις του διέψευσε ότι ο πατέρας του βρίσκεται στο βόρειο Ιράν και σημείωσε ότι “κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου και τρόμου διαδίδοντας πληροφορίες σχετικά με τη σύλληψη ή την εξορία του πατέρα μου για να ασκήσουν πίεση εναντίον του”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε