Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γαλλία: Ο Μακρόν “τρώει” αυγά και τη σκόνη της Λε Πεν στον πρώτο γύρο

Γαλλία: Ο Μακρόν “τρώει” αυγά και τη σκόνη της Λε Πεν στον πρώτο γύρο

Η επίθεση με αυγά που δέχτηκε ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του σε αγροτική έκθεση στο Παρίσι κάνει το γύρο του κόσμου. Αλλά δυστυχώς για τον Μακρόν τα… αυγά δεν είναι το μόνο που “τρώει”. “Τρώει” και τη σκόνη της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη (02.03.2017). Σύμφωνα με την έρευνα της Opinionway, η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο προηγείται με 25% ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, με τον Μακρόν να ακολουθεί με 23%.

Η Λε Πεν διατηρεί έτσι αμετάβλητο το ποσοστό της στον πρώτο γύρο, ο Μακρόν σημειώνει πτώση μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ ο υποψήφιος της δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν συγκεντρώνει ποσοστό 21% διατηρώντας επίσης σταθερό το ποσοστό του σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας.

Στον δεύτερο γύρο, πάντως, ο Μακρόν υπερισχύει της Λε Πεν με ποσοστό 63% έναντι 37%.
Ο Φιγιόν θα νικήσει τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 60% έναντι 40%, εφόσον φυσικά περάσει στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση (Elabe), η Λε Πεν εξασφαλίζει 27% των ψήφων στον πρώτο γύρο, ο Μακρόν 24% και ο Φιγιόν 19%. Ο Μακρόν θα αναδειχθεί νικητής στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 62% έναντι 38% της Λε Πεν, σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση.

Ο Φιγιόν θα κερδίσει τη Λε Πεν με 58% έναντι 42% στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Elabe, η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 28 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου.

Οι δυο νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως η Λε Πεν δεν χάνει με τίποτα το προβάδισμά της στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας έρχονται μια μέρα μετά την ανακοίνωση πως στις 15 Μαρτίου θα κληθεί να καταθέσει ο Φρανσουά Φιγιόν για την υπόθεση αργομισθίας της γυναίκας του, υπόθεση γνωστή και ως penelopegate αλλά και κάποιες ώρες μετά την επεισοδιακή παρουσία του Εμανουέλ Μακρόν σε έκθεση με αγροτικά προϊόντα στο Παρίσι, όπου ο ανεξάρτητος υποψήφιος δέχτηκε επίθεση με αυγά!

Δείτε φωτογραφίες και video

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε