Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γαλλία: Βρέθηκαν κλεμμένοι πίνακες ζωγραφικής μεταξύ των οποίων κι ένας του Πουσέν

Γαλλία: Βρέθηκαν κλεμμένοι πίνακες ζωγραφικής μεταξύ των οποίων κι ένας του Πουσέν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.05.2012 | 20:35
Πρώτη δημοσίευση: 05.05.2012 | 19:21

Τέσσερις πίνακες ζωγραφικής, ανάμεσά τους ένας του 17ου αιώνα του γάλλου ζωγράφου Νικολά Πουσέν, βρέθηκαν άθικτοι σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο Αιάκειο, την πρωτεύουσα της Κορσικής, τουλάχιστον ένα χρόνο μετά την κλοπή τους από το Μουσείο Fesch του νησιού.

Ο εισαγγελέας Τομάς Πιζόν είπε ότι η αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα αγνώστου την Παρασκευή στο οποίο το πρόσωπο αυτό είπε πού βρίσκονταν οι πίνακες οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί, μεταξύ τους "Ο Μίδας στην πηγή του ποταμού Πακτωλού" του Πουσέν και "Η Πεντηκοστή" του 14ου αιώνα του Μαριότο ντι Νάρντο.

"Τα έργα κείτονταν στο έδαφος του χώρου στάθμευσης. Είναι σε καλή κατάσταση και εξετάζονται από ειδικούς", είπε ο Πιζόν στους δημοσιογράφους.

Τα άλλα έργα είναι η "Παρθένος και το Παιδί" του Τζιοβάνι Μπελίνι του 15ου αιώνα, "Η Παρθένος με το παιδί σε δόξα του Σεραφείμ" άγνωστου καλλιτέχνη του 16ου αιώνα.

Η συνολική αξία των τεσσάρων έργων τέχνης εκτιμάται σε 10 εκατομμύρια ευρώ και είχαν εξαφανιστεί από το Μουσείο Καλών Τεχνών Fesch το Φεβρουάριο του 2011.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο