Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γαλλικές εκλογές: Ψάρεμα η Λε Πεν, μπαλίτσα ο Μακρόν! [pics]

Γαλλικές εκλογές: Ψάρεμα η Λε Πεν, μπαλίτσα ο Μακρόν! [pics]

Οι υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας συνέχισαν και σήμερα τις προσπάθειες να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου και στο πλαίσιο αυτό η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν επιχείρησε να εντυπωσιάσει τους Γάλλους αλιείς, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε ποδόσφαιρο.

Φορώντας το κίτρινο αδιάβροχο των ψαράδων, η 48χρονη Λεπέν επικέντρωσε την προσοχή της σε ένα χταπόδι που μόλις είχαν αλιεύσει σε ένα ψαροκάικο το οποίο έπλεε στα ανοικτά. Η ίδια είπε σε δημοσιογράφους δίπλα στην αποβάθρα ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ναυτικών και όλων των τομέων που κινδυνεύουν από τους επεμβατικούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Φωτογραφία από Twitter: @jnpaquet

«Θέλω να σας προειδοποιήσω, αυτός ο άνδρας (ο Μακρόν) θα καταστρέψει όλο το κοινωνικό και οικονομικό μας οικοδόμημα» επισήμανε η ίδια απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους στο Λε Γκρο ντι Ρουά, ένα λιμάνι στη δυτική Μασσαλία.

Ειρωνικός Μακρόν!

Από την πλευρά του ο 39χρονος Εμανουέλ Μακρόν δεν έχασε την ευκαιρία κι έσπευσε να χλευάσει τα φωτογραφικά στιγμιότυπα με πρωταγωνίστρια τη Μαρίν Λεπέν.

«Η κυρία Λεπέν πήγε για ψάρεμα, ας χαρεί την εξόρμηση. Η έξοδος από την Ευρώπη που προτείνει εκείνη θα σημάνει το τέλος των Γάλλων αλιέων» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

O κεντρώος υποψήφιος επισκέφθηκε το Σαρσέλ, μια φτωχή συνοικία του Παρισιού όπου διαμένουν πολλοί Νοτιοαφρικανοί και Αφρικανοί από την υποσαχάρια Αφρική, ενώ ένας στους τρεις κατοίκους είναι άνεργος, το διπλάσιο από το μέσο όρο στην χώρα.

Εν αντιθέσει με χθες, όταν εργάτες μιας εργοστασιακής μονάδας στη βόρεια Γαλλία τον αποδοκίμασαν, ο πρώην τραπεζίτης έτυχε θερμής υποδοχής και έπαιξε ποδόσφαιρο με νέους της περιοχής.

Καταφέρθηκε εναντίον της αντιπάλου του και των προσπαθειών που καταβάλει να παρουσιάσει τον εαυτό της ως μια γυναίκα του λαού, κατηγορώντας την πολιτικό, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια εύπορη συνοικία του Παρισιού, για υποκρισία, ότι δίνει ψεύτικες υποσχέσεις και συνεχίζει την «ξενοφοβική» πολιτική του πατέρα της Ζαν-Μαρίν Λεπέν.

«Σας λέει ψέματα» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στην πόλη, όπου η πλειονότητα των πολιτών ψήφισε την ακροαριστερά στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Η Γαλλία δεν είναι το μοχθηρό και κατασταλτικό πρόσωπο που η κα Λεπέν παρουσιάζει. Δεν θα της επιτρέψω να παρουσιάζει ως κάτι το ασήμαντο αυτό που είναι το Εθνικό Μέτωπο, ένα ξενοφοβικό κόμμα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε