Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

H Δαμασκός απαντάει στον Τραμπ: “Εσύ είσαι ζώο, όχι ο Άσαντ”

H Δαμασκός απαντάει στον Τραμπ: “Εσύ είσαι ζώο, όχι ο Άσαντ”

Φουντώνει ο “πόλεμος” ανάμεσα σε ΗΠΑ και Συρία. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας χαρακτήρισε σε συνέντευξη του τον Ντόναλντ Τραμπ “ζώο”. 

Αν είσαι εσύ ζώο, μην πιστεύεις ότι είναι και άλλοι είναι σαν και σένα” ανέφερε σε συνέντευξη του στο SputnikI ο Ayman Soussan, σχολιάζοντας τα “χασάπης” και “βάρβαρος” του Αμερικανού Πρόεδρου για τον Άσαντ.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο Άσαντ είναι ένας πρόεδρος ο οποίος έχει εκλεγεί από τον λαό και ο συριακός λαός και όχι ο Τραμπ έχει σημασία αν τον σέβεται.

Την Τρίτη (11.04.2017) ο Τραμπ μιλώντας στο Fox Business είπε πως “αν η Ρωσία δεν υποστηρίξει αυτό το ζώο (τον Άσαντ) δεν θα έχουμε πρόβλημα”. Ωστόσο, η ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες είχε ξεκινήσει μετά από τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ εναντίον της χώρας.

“Η πρώτη προτεραιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Συρία είναι η συντριβή του Ισλαμικού Κράτους και έπειτα η σταθεροποίηση της χώρας”. Αυτό είχε δηλώσει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, δείχνοντας πως περιστατικά βομβαρδισμών όπως αυτό της αεροπορικής βάσης αλ Σαϊράτ, μάλλον θα πρέπει να τα συνηθίσουμε…

Είναι η βάση από την οποία ξεκίνησαν τα συριακά βομβαρδιστικά για την επίθεση με χημικά στην πόλη Σαν Σεϊχούν της επαρχίας Ιντλίμπ την περασμένη Τρίτη, από την οποία βρήκαν φρικτό, μαρτυρικό θάνατο δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, με πολλούς να υποστηρίζουν πως χρησιμοποιήθηκε το νευροπαραλητικό αέριο Σαρίν.

Οι ΗΠΑ, λοιπόν, απάντησαν με 59 πυραύλους τόμαχοκ στην συγκεκριμένη αεροπορική βάση και οι δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών δείχνουν πως αυτό ήταν μόνο η αρχή, την ώρα που λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, του έλεγε το ακριβώς αντίθετο…

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε