Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Μέριλ Στριπ τα (ξανά) “χώνει” στον Τραμπ: Και υπερτιμημένη και υπερ-βραβευμένη! [vids]

Η Μέριλ Στριπ τα (ξανά) “χώνει” στον Τραμπ: Και υπερτιμημένη και υπερ-βραβευμένη! [vids]

Τόλμησε να του επιτεθεί δημόσια και η απάντησή του ήταν να την προσβάλει. Η Μέριλ Στριπ σήκωσε το “γάντι” που της έριξε ο Ντόναλντ Τραμπ και δεν άφησε αναπάντητη την προσβολή του Αμερικανού προέδρου που τη χαρακτήρισε υπερτιμημένη ηθοποιό. Και το έκανε με έναν εντυπωσιακό και γεμάτο συγκίνηση λόγο. Χωρίς προσβολές…

Ήταν στην τελετή απονομής των βραβείων Χρυσές Σφαίρες όταν η Μέριλ Στριπ στον ευχαριστήριο λόγο της για το βραβείο συνολικής προσφοράς στον κινηματογράφο, είχε “καρφώσει” τον Ντόναλντ Τραμπ για το μίσος του προς το διαφορετικό αλλά και για τη δημόσια προσβολή του προς έναν δημοσιογράφο των New York Times με κινητικά προβλήματα.

Θυμηθείτε την ομιλία της στις Χρυσές Σφαίρες

Το μόνο που είχε βρει να της προσάψει ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν πως στις εκλογές είχε υποστηρίξει την αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον. Και μετά, τη χαρακτήρισε υπερεκτιμημένη ηθοποιό. Τη γυναίκα με τα τρία Όσκαρ και τις 20 υποψηφιότητες, την ηθοποιό που έχει τιμηθεί με Χρυσές Σφαίρες, Bafta, SAG (σ.σ. το βραβείο των Αμερικανών ηθοποιών) και ό,τι άλλο θα μπορούσε να φανταστεί και να… ευχηθεί κανείς.

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός, μια από τις σπουδαιότερες που έχει γνωρίσει ο παγκόσμιος κινηματογράφος, τα “έχωσε” στον Αμερικανό πρόεδρο σε ομιλία της στο εορταστικό δείπνο για την Εκστρατεία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Είμαι η πιο υπερτιμημένη, υπερ-βραβευμένη, κι αυτή τη στιγμή η πιο υπερ-επιπληττόμενη ηθοποιός της γενιάς μου. Αλλά αυτός είναι ο λόγος που με καλέσατε εδώ! Σωστά;» είπε και φυσικά γνώρισε την απόλυτη αποθέωση απ’ όσους ήταν παρόντες στην ομιλία της.

Με κάθε ευκαιρία στην ομιλία της, η Στριπ “κάρφωνε” τον Τραμπ. «Σε κάποιους από εμάς αρέσει το ποδόσφαιρο, σε κάποιους οι τέχνες. Κάποιοι από εμάς θέλουν και τα δυο στη ζωή τους» είπε η 67χρονη ηθοποιός, σε μια ομιλία γεμάτη χιούμορ, αυτοσαρκασμό και μπηχτές στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Δεν είναι μόνο αυτά φυσικά. Είπε επίσης ότι «το κακό ευημερεί όταν οι καλοί άνθρωποι δεν κάνουν τίποτα… κι αυτό είναι αλήθεια. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι φονταμενταλιστές, όλων των αποχρώσεων, παντού, εμφανίζονται και φουντώνουν. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτές οι βαθιές αλλαγές έρχονται με μεγαλύτερη ένταση απ’ ότι αλήθεια βρίσκονταν στον 20ο αιώνα. Δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν όλοι παρασυρθούμε κάτω από αυτό.

Αν επιζήσουμε μετά από όλα αυτά…εάν το καταστροφικό του ένστικτο (σ.σ. προφανώς του Τραμπ) για ανταπόδοση δεν μας οδηγήσει σε έναν πυρηνικό χειμώνα, θα έχουμε για πολλά πράγματα να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο, αφού θα έχουμε ξυπνήσει και θα έχουμε διαπιστώσει πόσο πραγματικά εύθραυστη είναι η ελευθερία», είπε η 67χρονη σταρ.

Η Μέριλ Στριπ βραβεύτηκε με το βραβείο Σύμμαχος στην Ισότητα, που δίνεται σε όσους παρέχουν βοήθεια στην ΛΟΑΤΙ κοινότητα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε