Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Η άγνωστη Βόρεια Κορέα: Παιδιά οικοδόμοι και όσα θέλει να “κρύψει” ο Κιμ Γιονγκ Ουν – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Η άγνωστη Βόρεια Κορέα: Παιδιά οικοδόμοι και όσα θέλει να “κρύψει” ο Κιμ Γιονγκ Ουν – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Παιδιά που δουλεύουν ως οικοδόμοι και γυναίκες που πλέουν τα ρούχα τους σε έναν βρώμικο ποταμό. Είναι η καθημερινή ζωή στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα, μια εικόνα που μάλλον ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θα ήθελε ποτέ να δει κανείς, αλλά ένας Ρώσος blogger του… χάλασε τα σχέδια!

Το όνομά του είναι Alexander Belenkiy και αν μη τι άλλο είναι θαρραλέος. Γιατί το εγχείρημά του να φωτογραφίσει τη ζωή στη Βόρεια Κορέα και να περπατήσει 300 μίλια κατά μήκος των συνόρων με την Κίνα θα μπορούσε να του είχε στοιχίσει ακριβά. Είτε θα μπορούσε να έχει συλληφθεί ως κατάσκοπος είτε, ακόμα και, να έχει εκτελεστεί ως τέτοιος. Αλλά φρόντισε να μην περάσει ποτέ στο έδαφος της Βόρειας Κορέας. Έμεινε στην πλευρά της Κίνας και άφησε το φακό του να κάνει όλα τα υπόλοιπα…

Αλλά τα κατάφερε, δεν τον “έπιασε” κανείς και μπορεί να δημοσιεύσει φωτογραφίες από τη Βόρεια Κορέα που κανείς δεν είχε δει μέχρι σήμερα.

Μόνο τα σπίτια που είναι κοντά στα σύνορα και… φαίνονται από την Κίνα είναι βαμμένα. Για να δίνεται η εντύπωση πως στη Βόρεια Κορέα τα σπίτια είναι περιποιημένα. Αλλά μια ματιά στα… ενδότερα, δείχνει πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Σε κάποια χωριά, τα σπίτια είναι ολόϊδια. Και δρόμοι δεν υπάρχουν, μόνο χωμάτινα μονοπάτια.

Ο Alexander Belenkiy φωτογράφησε παιδιά να δουλεύουν είτε ως οικοδόμοι είτε στα χωράφια, νοικοκυρές να πλέουν τα ρούχα στο ποτάμι. Η φτώχεια των κατοίκων της Βόρειας Κορέας είναι εμφανής παντού. Όπως και οι σημαίες της χώρας ή τα πορτρέτα του πατέρα και του παππού του νυν ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Αυτοκίνητα δεν υπάρχουν. Σε διάστημα τριών ημερών, ο Belenkiy είδε μόλις τρία. Είδε ένα τρένο αλλά κι αυτό δεν ήταν για να μεταφέρει κάπου αλλού τους κατοίκους. Όχι, αυτοί δεν χρειάζεται να πάνε πουθενά…

Όταν οι κάτοικοι ενός χωριού αντιλήφθηκαν την παρουσία του Alexander Belenkiy, αμέσως άναψαν φωτιές για να επιχειρήσουν με τον καπνό να τον εμποδίσουν να συνεχίσει να φωτογραφίζει. «Τα σύνορα ίσα που φυλάσσονται από την πλευρά της Κίνας. Αλλά στη Βόρεια Κορέα, τα παρατηρητήρια υπάρχουν ανά 300 μέτρα και οπλισμένοι φρουροί κυκλοφορούν συνέχεια», λέει ο Ρώσος blogger.

Όπως περιγράφει, στα περισσότερα σύνορα των κρατών του κόσμου, ο στόχος είναι να αποτραπούν οι εισβολείς. Στη Βόρεια Κορέα συμβαίνει το αντίθετο: στόχος είναι να αποτραπούν οι πολίτες της χώρας από το να την εγκαταλείψουν!

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε