Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

“Η δολοφονία Αλ Αουλάκι στην Υεμένη θα είναι απαράδεκτη”

“Η δολοφονία Αλ Αουλάκι στην Υεμένη θα είναι απαράδεκτη”

Η δολοφονία σε έδαφος της Υεμένης του ριζοσπάστη μουσουλμάνου κληρικού που καταζητείται νεκρός ή ζωντανός από τις αμερικανικές αρχές, θα είναι απαράδεκτη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Υεμένης.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Αμερικανού πρόεδρου, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως στη CIA να σκοτώσει τον Ανουάρ αλ Αουλάκι -που έχει αμερικανική και υεμενίτικη υπηκοότητα- ο οποίος κατηγορείται ότι έχει σχέσεις με την αλ Κάιντα και που, όπως πιστεύεται, κρύβεται στη νότια Υεμένη. 

“Δεν πρόκειται να δεχθούμε κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο πρωθυπουργός τη χώρας Άλι Μοχάμεντ Μεγκαουάρ, “Είμαστε ανεξάρτητο κράτος”. 

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το υπουργείο Εξωτερικών της Υεμένης είχε δηλώσει ότι αν συνελάμβανε τον Αουλάκι δεν θα τον παρέδιδε στην Ουάσινγκτον, αλλά θα τον δίκαζε. 

Ο Μεγκαουάρ πρόσθεσε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη ότι η Υεμένη είναι καταφύγιο της αλ Κάιντα. “Η Υεμένη δεν είναι ασφαλές καταφύγιο για τους τρομοκράτες”, όμως πρόσθεσε ότι: “Ναι, η αλ Κάιντα είναι παρούσα στην Υεμένη, η αλ Κάιντα είναι ένας κίνδυνος για την Υεμένη”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε