Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Η καλοσύνη των ξένων – Ο 89χρονος παγωτατζής που έγινε viral και συγκλόνισε τα social media [pics, vid]

φωτο από GoFundMe
φωτο από GoFundMe

Μια viral φωτογραφία, η δύναμη των social media και η αλληλεγγύη στην πράξη έδωσαν την ευκαιρία στον ηλικιωμένο παγωτατζή με τη θλιβερή ιστορία, επιτέλους να ξεκουραστεί.

Η ιστορία και η φωτογραφία του Φιντέλιο Σάντσεζ έκανε τον γύρο του διαδικτύου πριν δύο εβδομάδες. Στις μέρες που μεσολάβησαν η ιστορία του συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι έμπρακτα έδειξαν την αλληλεγγύη τους μέσω της διαδικτυακής καμπάνιας GoFundMe, καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν το ποσό των 384.000 δολαρίων!

Ο Σάντσεζ αναγκάστηκε να ξαναβγεί στο μεροκάματο γυρνώντας με το καροτσάκι του τις γειτονιές του Σικάγο, όταν η κόρη του πέθανε ξαφνικά πριν από ένα μήνα και ανέλαβε να μεγαλώσει τα εγγόνια του. Ο υπέργηρος παγωτατζής είχε μόλις πριν δυο μήνες αποσυρθεί ωστόσο η ανάγκη τον οδήγησε πάλι στον δρόμο…

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τζόελ Μάκιας ανέβασε τη φωτογραφία και την ιστορία του Σάντσεζ στα social media. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκλονιστική και πριν από λίγες μέρες παραδόθηκε στον 89χρονο η επιταγή με τα 384.00 δολάρια.

“Όχι άλλη δουλειά. Το έκανα από ανάγκη αλλά δεν χρειάζεται να βασανίζομαι άλλο. Το σώμα μου δεν αντέχει άλλο. Τόσοι πολλοί με βοήθησαν, είμαι πολύ χαρούμενος” είπε ο Σάντσεζ μιλώντας στα ισπανικά, στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την παράδοση της επιταγής στην οικογένεια.

“Ευχαριστώ όλες τις μεγάλες καρδιές που βοήθησαν εμένα και τη γυναίκα μου στα γηρατειά μας” δήλωσε συγκινημένος ο ηλικιωμένος που πια θα μπορέσει να ξεκουραστεί.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 17.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο συνέδραμαν στη διαδικτυακή καμπάνια…

Με πληροφορίες από: abc7chicago.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε