Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η κυβέρνηση πρέπει να δεχθεί το δάνειο από την τρόικα λεει ο ιρλανδός κεντρικός τραπεζίτης

Η κυβέρνηση πρέπει να δεχθεί το δάνειο από την τρόικα λεει ο ιρλανδός κεντρικός τραπεζίτης
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.11.2010 | 11:35
Πρώτη δημοσίευση: 18.11.2010 | 11:35

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας δηλώνει ότι συζητείται η χορήγηση δανείου "δεκάδων δισεκατομμυρίων" από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας Πάτρικ Χόνοχαν δήλωσε σήμερα ότι περιμένει πως οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ιρλανδία και τους εταίρους της θα καταλήξουν στη χορήγηση δανείου δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 
"Η πρόθεση και η προσδοκία, από τη δική τους πλευρά (ΕΕ και ΔΝΤ) και από τη δική μου πλευρά, είναι ότι θα διατεθεί δάνειο. Αυτό προσδοκώ και δεν το θεωρώ ανησυχητικό", δήλωσε ο Πάτρικ Χόνοχαν στο δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο RTE.
 
"Οι συνομιλίες είναι σοβαρές και (η ΕΕ και το ΔΝΤ) δεν θα έστελναν τόσο σημαντική αντιπροσωπεία, εάν δεν θεωρούσαν ότι η χορήγηση δανείου είναι αποδεκτή", πρόσθεσε.
 
"Μιλούμε για ένα πολύ σημαντικό δάνειο, σίγουρα ναι...δεκάδων δισεκατομμυρίων...", είπε.
 
Εμπειρογνώμονες της ΕΕ και του ΔΝΤ βρίσκονται στο Δουβλίνο, με αποστολή να πείσουν την ανήσυχη για την ανεξαρτησία της Ιρλανδία να αποδεχθεί διεθνές σχέδιο διάσωσης του τραπεζικού της τομέα, το αστρονομικό χρέος του οποίου απειλεί την ευρωζώνη.   Διαδώστε αυτό το άρθρο