Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Η “μαύρη” λίστα του Rigopiano – Οι τραγικές ιστορίες των αγνοουμένων

Η “μαύρη” λίστα του Rigopiano – Οι τραγικές ιστορίες των αγνοουμένων

Οι ώρες περνάνε και οι ελπίδες σβήνουν… Μία χώρα αγωνιά για τις 26 ψυχές που καταπλάκωσε το χιόνι στο ξενοδοχείο Rigopiano, και αγνοούνται ενώ ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί παγωμένος τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία που δοκιμάζεται τόσο από τους σεισμούς όσο και από τον χιονιά.

Οι Αρχές προσπαθούν με κάθε μέσο να βρουν κάποιον ζωντανό από το ξενοδοχείο που ισοπεδώθηκε από χιονοθύελλα, η οποία προκλήθηκε μετά από τους δεκάδες σεισμούς που ταρακούνησαν την κεντρική Ιταλία.

Στις έρευνες, από το απόγευμα της Πέμπτης (19-01-2017) συμμετέχει και ελικόπτερο ενώ οι διασώστες εκφράζουν φόβους ότι δεν υπάρχει κανένας ζωντανός. Μέχρι στιγμής, έχουν ανασύρει τέσσερις νεκρούς.

Οι διασώστες συνεχίζουν να σκάβουν, αλλά οι ελπίδες είναι πλέον ελάχιστες. Το χιόνι, με την πάροδο των ωρών, έχει μετατραπεί σε πολύ σκληρό πάγο. Δημιουργείται, ουσιαστικά ένα τείχος το οποίο απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να σπάσει.

Στο μεταξύ, η εισαγγελία της πόλης Πεσκάρα, στην περιφέρεια Αμπρούτσο, ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Δεν έχουν ακόμη σταλεί κλήσεις σε απολογία, αλλά οι δικαστικοί αναμένεται να βασισθούν, σε μεγάλο βαθμό, στις μαρτυρίες συγγενών των εργαζομένων στο ξενοδοχείο.

Όπως δήλωσαν στους δημοσιογράφους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα, σε τηλεφωνική επικοινωνία χθες το απόγευμα γύρω στις τρεις τους είπαν ότι ήθελαν να φύγουν από το ξενοδοχείο μαζί με τους τουρίστες , λόγω των σεισμών και της κακοκαιρίας. Κανείς, όμως, δεν έστειλε έγκαιρα εκχιονιστικό μηχάνημα για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος.

Εκατόν τριάντα διασώστες συνεχίζουν αδιάκοπα το έργο τους, στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο, και η επιχείρηση αναμένεται να συνεχισθεί και κατά την διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο.

Στην δημοσιότητα δόθηκε και η λίστα με τους αγνοούμενους ενώ τα ιταλικά μέσα δημοσιεύουν ιστορίες των ανθρώπων που θάφτηκαν ζωντανοί κάτω από το χιόνι. Το πιο θλιβερό από όλα είναι ότι ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι και 3 παιδιά.

Ειδικότερα η λίστα έχει ως εξής και αφορά πελάτες και προσωπικό του ξενοδοχείου:

Τζανπάολο Ματρόνε 33 ετών από τη Ρώμη
Βαλεντίνα Τσιτσόνι 32 ετών από τη Ρώμη
Μάρκο Τάντα 25 ετών από τη Ματσεράτα
Τζέσικα Τινάρι 24 ετών από το Λαντσάνο του Κιέτι 
Τομπία Φορέστα 60 ετών από την Κοζέντζα
Μπιάνκα Ιουντικόνε 50 ετών κάτοικος Γερμανίας
Στέφανο Φενιέλο 28 ετών από το Ολιβέτο Τσίτρα του Σαλέρνο
Φραντσέσκα Μπρόντζι 25 ετών από την Πεσκάρα
Βιντσέντζο Φόρτι 25 ετών από την Τζουλιανόβα του Τέραμο
Τζόρτζα Γκαλάσι 22 ετών από την Ελβετία
Μαρίνα Σεραϊόκο 36 ετών από το Πόπολι της Πεσκάρα
Ντομένικο Ντι Μικελάντζελο 40 ετών από το Κιέτι
Σαμουέλε Ντι Μικελάντζελο 9 ετών 
Αντριάνα Βρανκέου 43 ετών από τη Ρουμανία
Τζανφιλίπο Παρέτε 7 ετών από το Μοντεσιλβάνο της Πεσκάρα
Λουντοβίκα Παρέτε 6 ετών 
Πιέτρο ντι Πιέτρο 53 ετών από το Λορέτο Απρουτίνο της Πεσκάρα
Ρόζα Μπάρμπαρα Νομπίλιο 51 ετών από τη Ρώμη
Σεμπαστιάνο ντι Κάρλο 49 ετών από την Πένε της Πεσκάρα
Νάντια Ακοντσαμέσα 47 ετών από το Λορέτο Απρουτίνο της Πεσκάρα
Λουτσάνο Καποράλε 54 ετών από το Καστέλ Φρεντάνο του Κιέτι
Σιλβάνα Αντζελούτσι 46 ετών από το Καστέλ Φρεντάνο του Κιέτι
Εμανουέλε Μπονιφάτζι 31 ετών από το Πιοράκο της Ματσεράτα
Αλεσάντρο Ριτσέτι 33 ετών από το Τέρνι
Μάρκο Βανιαρέλι (δεν έχουν γίνει παραπάνω στοιχεία γνωστά)
Πάολα Τομασίνι (δεν έχουν γίνει παραπάνω στοιχεία γνωστά)

Η μοιραία εκδρομή και το τελευταίο check in

Ο Τζανπάολο Ματρόνε επισκέφτηκε το ξενοδοχείο με την σύζυγο του Βαλεντίνα Τσιτσόνι για να περάσουν λίγες μέρες μόνοι τους μακριά από υποχρεώσεις.

Ο επαγγελματίας ζαχαροπλάστης και η νοσοκόμα επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο για να αναθερμάνουν την σχέση τους αφήνοντας πίσω την μικρή κόρη τους. Εκείνη, την Τρίτη λίγες ώρες πριν την τραγωδία είχε κάνει και check in στο facebook σχολιάζοντας ότι χιονίζει.

Μιλούσε στο τηλέφωνο με την μητέρα του λίγο πριν τον καταπλακώσει το χιόνι

Ο Αλεσάντρο Ριτσέτι εργαζόταν εδώ και περίπου ένα χρόνο στο ξενοδοχείο ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί σε πολύ μεγάλα ξενοδοχεία. Η οικογένεια του αγωνιά και ελπίζει ότι είναι ζωντανός και θα γυρίσει γρήγορα στο σπίτι του. Χθες (18-01-2017), λίγο πριν την τραγωδία μιλούσε στο τηλέφωνο με την μητέρα του.

Είδε το χιόνι να καταπλακώνει την οικογένεια του

Ο Γκιαμπέρο Παρέτε ίσως κουβαλάει το πιο βαρύ φορτίο από όλους. Εκείνος γλίτωσε γιατί ήταν έξω από το ξενοδοχείο ωστόσο μέσα βρίσκονταν η γυναίκα και οι δυο γιοί του, ο 7χρονος Τζανφιλίπο και ο 6χρονος Λουντοβίκα.

“Η γυναίκα μου είχε έναν πονοκέφαλο και χρειάζεται ένα φάρμακο που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο.Τότε έφυγα από το ξενοδοχείο και πήγα στο αυτοκίνητο.Όπως μπήκα στο ξενοδοχείο άκουσα θορύβους και είδα το χιόνι να καλύπτει τα πάντα” λέει συγκλονισμένος.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ

Πηγή: umbriadomaniilgiornalecorriereadriatico

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε