Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Έκλαιγαν όλοι στη Βουλή των Κοινοτήτων! Η συγκλονιστική ομιλία [vid]

Έκλαιγαν όλοι στη Βουλή των Κοινοτήτων! Η συγκλονιστική ομιλία [vid]

Σε άκρως συγκινησιακούς τόνους η ομιλία της της Michelle Thomson που μίλησε για τον βιασμό της πριν από 37 χρόνια στη Βουλή των Κοινοτήτων. Η βουλευτής έκανε την προσωπική αποκάλυψη κατά τη διάρκεια συζήτησης για την ενδοοικογενειακή βία, με τον John Bercow να δακρύζει και να την ευχαριστεί που μοιράστηκε τις τρομακτικές της αναμνήσεις.

Η Σκωτσέζα βουλευτής είπε πως ήταν μόλις 14 ετών όταν περπατούσε σπίτι με έναν φίλο που την παρέσυρε στο δάσος και τη βίασε. Η Michelle Thomson, βουλευτής του Edinburgh West, μίλησε πρώτη φορά για τον βιασμό της, λέγοντας στους συναδέλφους της πως δεν είναι θύμα, αλλά επιζώσα.

Ο συναισθηματικός 8λεπτος λόγος της έκανε τους συναδέλφους της να δακρύσουν, με τον προεδρεύοντα John Bercow να την ευχαριστεί για την ανδρεία της να μοιραστεί μια τόσο ευαίσθητη μνήμη της. “Άφησε ανεξίτηλη εντύπωση σε όλους μας”, τόνισε εμφανώς συγκινημένος και με τα μάτια του υγρά από τα δάκρυα.

Η 51χρονη βουλευτής είπε ότι ευτυχώς ήταν πολύ γρήγορο αλλά πάλεψε σκληρά να συμβιβαστεί με το περιστατικό και δεν το αποκάλυψε σε κανέναν. “Ένιωθα βρώμικη και αποστροφή για τον εαυτό μου”. “Ήμουν 14 ετών. Ήταν κάποιος γνωστός μου. Είχε προσφερθεί να με συνοδεύσει με τα πόδια στο σπίτι. Ήταν απόγευμα. Δεν ηταν σκοτεινά. Ακολουθήσαμε λίγο διαφορετική διαδρομή αλλά δεν με παραξένεψε. Μου είπε ότι ήθελε να μου δείξει κάτι σε μια διασώδη περιοχή. Σε εκείνο το σημείο άρχισα να συνειδητοποιώ πως κάτι δεν πάει καλά. Ωστόσο αγνόησα τον κώδωνα κινδύνου που χτυπούσε μέσα μου επειδή τον ήξερα και τον εμπιστευόμουν. Για να είμαι ειλικρινής τότε δεν νομίζω ότι ήξερα τι είναι βιασμός. Δεν ήταν κάτι για το οποίο μιλούσαν. Ήταν ευτυχώς γρήγορο. Θυμάμαι το αίσθημα έκπληξης, φόβου και φρίκης όταν συνειδητοποίησα πως δεν μπορούσα απλά να ξεφύγω επειδή ήταν πιο δυνατός από μένα”.

Οι αισθήσεις της ήταν μουδιασμένες. Περπάτησε μόνη σπίτι της. Έκλαιγε και κρύωνε ενώ ήταν σε κατάσταση σοκ. “Δεν το είπα στη μητέρα μου, τον πατέρα μου, τους φίλους μου ή την αστυνομία. Το κράτησα μέσα μου”. Αισθανόταν ντροπιασμένη που είχε επιτρέψει να της συμβεί κάτι τέτοιο. “Κουβαλούσα την ενοχή, τον θυμό, τον φόβο, τη θλίψη και την πικρία για χρόνια. Όταν παντρεύτηκα ένιωσα ότι έπρεπε να το πω στον σύζυγό μου. Ήθελα να καταλάβει γιατί υπήρχαν τόσο ακραία συναισθήματα μέσα μου που ήξερα ότι μπορεί να καταλάβει αλλά δεν μπορούσα για χρόνια να του πω με λέξεις χωρίς να κλαίω”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε