Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΗΠΑ: « Η 11η Σεπτεμβρίου του Περιβάλλοντος»...

ΗΠΑ: « Η 11η Σεπτεμβρίου του Περιβάλλοντος»...
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.06.2010 | 10:43
Πρώτη δημοσίευση: 17.06.2010 | 10:29

Αποζημιώσεις 20 δις δολαρίων από την ΒΡ,  για την καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού... 

Η πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ κατόπιν αιτήματος του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, θα καταθέσει σε ειδικό ταμείο περίπου 20 δις δολάρια, για να καλύψει τις αποζημιώσεις όσων επλήγησαν από τη διαρροή πετρελαίου στο Κόλπο του Μεξικού. 

O  δικηγόρος Κένεθ Φάινμπεργκ, ο οποίος έχει αναλάβει τις αποζημιώσεις των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, θα επιβλέπει τον λογαριασμό της ΒΡ, μέχρι να καταβληθούν όλα τα ποσά.

Στην εν λόγω συμφωνία κατέληξαν η Αμερικανική κυβέρνηση και η ΒΡ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Λευκό Οίκο. 

O Ομπάμα πριν συναντηθεί με στελέχη της πετρελαικής εταιρείας, είχε δηλώσει ότι «θα κάνει την ΒΡ να πληρώσει», κατηγορώντας την,  για «απροσεξία».

Επίσης, ανέφερε ότι θα «ενημερώσει» τον πρόεδρο της ΒΡ «ότι πρέπει να βάλει στην άκρη τους πόρους που είναι απαραίτητοι,  προκειμένου να αποζημιώσει τους εργαζομένους και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων,  που έχουν πληγεί,  ως αποτέλεσμα της απροσεξίας της εταιρείας του».

«Και αυτό το ταμείο δεν θα ελέγχεται από την ΒΡ. Προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι όλες οι νόμιμες απαιτήσεις θα καταβληθούν με δίκαιο και έγκαιρο τρόπο, τον λογαριασμό πρέπει να διαχειρίζεται κάποιος ανεξάρτητος και έτσι θα γίνει».   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook