Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 15 Αθήνα Αναλυτικά

Ιρακινοί πολιτοφύλακες συμμαχούν με την Αλ Κάιντα

Ιρακινοί πολιτοφύλακες συμμαχούν με την Αλ Κάιντα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.10.2010 | 17:57
Πρώτη δημοσίευση: 17.10.2010 | 17:48

Ιρακινοί μαχητές που ανήκουν στη σουνιτική πολιτοφυλακή "Αφύπνιση", που μάχεται στο πλευρό των Αμερικανών, φέρεται ότι έχουν συμμαχήσει τους τελευταίους μήνες με το δίκτυο της αλ Κάιντα.

H εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχους της ιρακινής κυβέρνησης, πρώην και νυν μέλη της πολιτοφυλακής "Αφύπνιση" και αντάρτες, αναφέρει ότι παρόλο που δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός, εκατοντάδες μέλη της πολιτοφυλακής, ανάμεσά τους και πολλοί με βαθιά γνώση της λειτουργίας του αμερικανικού στρατού, φαίνεται ότι έχουν προσχωρήσει στις τάξεις της αλ Κάιντα.

Επιπλέον οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι είναι πιθανό χιλιάδες μέλη της "Αφύπνισης", που λαμβάνουν χρήματα από τις ιρακινές αρχές, να βοηθούν μυστικά τους αντάρτες, προσθέτει η εφημερίδα.

Αυτές οι προσχωρήσεις οφείλονται εν μέρει στην αγανάκτηση προς την κυβέρνηση, της οποίας ηγούνται οι σιίτες, τους οποίους τα μέλη της "Αφύπνισης" θεωρούν εχθρικούς προς το κίνημά τους, αλλά και στις πιέσεις που ασκεί η αλ Κάιντα, επισημαίνει η εφημερίδα


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook