Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ιράν: δεν διστάζει να πεθάνει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Μιρ Χοσέιν Μουσαβί ΦΩΤΟ REUTERS

“Δεν θα διστάσω να γίνω μάρτυρας” λέει σε ιστοσελίδα, ενώ αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία που βρίσκεται.

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Ιράν, μετά τα αιματηρά επεισόδια της περασμένης Κυριακής. Ειδικότερα οι αναφορές κυβερνητικών στελεχών ότι οι υποκινητές των επεισοδίων και όσοι έχουν συλληφθεί θα πρέπει να τιμωρηθούν ρίχνουν “λάδι στη φωτιά”  και η ένταση που έχει προκληθεί δεν φαίνεται να παίρνει τέλος.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μιρ Χοσέιν Μουσαβί είπε την Παρασκευή, σύμφωνα με ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης, απάντησε σε όσους ζήτησαν την θανατική καταδίκη του ότι “το αίμα μου έχει το ίδιο χρώμα με αυτό των νεκρών οπαδών μου. Δεν θα διστάσω καθόλου να γίνω ένας από τους μάρτυρες για την πραγμάτωση των θρησκευτικών και εθνικών δικαιωμάτων του λαού μου”.

Οι δηλώσεις του Μουσαβί έρχονται να προστεθούν μία μέρα μετά στις αναφορές ότι έχει εγκαταλείψει την Τεχεράνη για να σωθεί. Ωστόσο την Παρασκευή ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης επιμένουν ότι δεν έχει φύγει από το σπίτι του στην πρωτεύουσα του Ιράν και παρακολουθεί στενά την κατάσταση. 

Στα άκρα η αντιπαράθεση στο Ιράν 
Φυγαδεύτηκαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης του Ιράν;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε