Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ιταλία: “Δεν θα φιμώσω κανέναν”, απαντά στον Μόντι ο επικεφαλής του κεντροαριστερού PD Μπερσάνι

Ιταλία: “Δεν θα φιμώσω κανέναν”, απαντά στον Μόντι ο επικεφαλής του κεντροαριστερού PD Μπερσάνι

Ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι απάντησε έμμεσα στον Μάριο Μόντι, ο οποίος του ζήτησε να κόψει τα…φτερά των ακραίων στελεχών του κόμματός του.

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς και επικεφαλής του “Δημοκρατικού Κόμματος” τόνισε: “Δεν εννοώ να φιμώσω κανέναν, είμαστε ένα ελεύθερο κόμμα που καταφέρει πάντα να επεξεργασθεί μια ενωτική θέση”.

Αυτή η δήλωση του Μπερσάνι θεωρείται έμμεση απάντηση στον Μάριο Μόντι, ο οποίος, σήμερα το πρωί, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση Rai, του είχε ζητήσει “να κόψει τα φτερά και τις εξτρεμιστικές τάσεις ακραίων στελεχών του κόμματος του και μέρους του συνδικάτου”.
   
Ο Μόντι θεωρεί ότι ο υπεύθυνος οικονομικής στρατηγικής του Δημοκρατικού Κόμματος, Στέφανο Φασίνα, έχει ασκήσει υπερβολική κριτική στην δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης τεχνοκρατών, ενώ δεν συμμερίζεται τις θέσεις του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, το οποίο απορρίπτει πολλές από τις νέες “ευέλικτες” μορφές εργασίας.
   
“Ζητώ να τυγχάνει απόλυτου σεβασμού όλο μου το κόμμα”, πρόσθεσε ο Μπερσάνι, ο οποίος έχει συνάψει συμφωνία εκλογικής συνεργασίας με το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία του περιφερειάρχη του Μπάρι, Νίκι Βέντολα και με τους Ιταλούς Σοσιαλιστές.
   
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο “καθαρός” Μόντι δεν φοβάται την πρόταση του Μπερλουσκόνι για σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε