Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ξέχασαν εργαλείο 30 εκατοστών στην…κοιλιά της!

Η ακτινογραφία της 66χρονης δείχνει καθαρά τι ξέχασαν...
Η ακτινογραφία της 66χρονης δείχνει καθαρά τι ξέχασαν...

 

Τελικά αυτά δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Εκεί όμως οι ένοχοι τιμωρούνται….
 

 

Πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν σε ιατρούς και νοσοκόμες στην Τσεχία μετά την ανακάλυψη ενός χειρουργικού εργαλείου μήκους 30 εκατοστών στην κοιλία μιας γυναίκας η οποία είχε χειρουργηθεί πριν από πέντε μήνες.
Η ασθενής, η 66χρονη Ζντένκα Κοπέτσκοβα, είχε παραπονεθεί επανειλημμένως για οξείς πόνους στην κοιλιακή χώρα μετά από μια επέμβαση για γυναικολογικούς λόγους σε νοσοκομείο στην πόλη Ιβάνσιτσε, στη νοτιοανατολική Τσεχία.
 
“Είχα πει ότι δεν με βοηθά κανείς και δεν μπορώ να ζήσω έτσι ως το τέλος της ζωής μου. Θα πάρω χάπια, θα πιω αλκοόλ και θα κρεμαστώ”, δήλωσε η ασθενής μετά την αφαίρεση του οργάνου, που μοιάζει με σπάτουλα, από το σώμα της, μετά την ανακάλυψή του την περασμένη εβδομάδα.
 
Η Κοπέτσκοβα ζητά αποζημίωση για το ιατρικό αυτό σφάλμα, υποστηρίζοντας ότι το προσωπικό του νοσοκομείου αρχικά είχε προσπαθήσει να το συγκαλύψει με το επιχείρημα ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτε και συνταγογραφώντας αναλγητικά για την μεσήλικη.
 
“Είχα πει στον επικεφαλής των χειρουργών ότι εάν δεν πονούσα δεν θα παραπονιόμουν. Δεν είμαι υποχόνδρια”, είπε η γυναίκα, και πρόσθεσε ότι είχε ζητήσει να της γίνει ακτινογραφία αλλά της απάντησαν ότι δεν ήταν απαραίτητη και ότι θα την εξέθετε σε ραδιενέργεια.
 
Ο Γιάρομιρ Γκρούμπες, διευθυντής του νοσοκομείου στην Ιβάνσιτσε, δήλωσε ότι θα έπρεπε να είχαν ακολουθηθεί απαρέγκλιτα από το προσωπικό οι κανόνες και οι διαδικασίες όσον αφορά τέτοιου είδους επεμβάσεις. Μη κατονομαζόμενο στέλεχος του νοσοκομείου δήλωσε ότι οι εμπλεκόμενοι, ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, αντιμετωπίζουν αυστηρές πειθαρχικές ποινές.
 
“Οι διαδικασίες στο νοσοκομείο Ιβάνσιτσε φαίνονται τέλειες εκ πρώτης όψεως, υπάρχει τεκμηρίωση και καταλογογράφηση όλων των οργάνων που χρησιμοποιούνται, αλλά ο άνθρωπος που κατέγραψε την επέμβαση δεν ανέφερε ότι έλειπε ένα αντικείμενο”, τόνισε ο Γκρούμπες.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε