Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Και δεύτερη Αμερικανίδα ήθελε να δολοφονήσει τον σκιτσογράφο του Μωάμεθ

Και δεύτερη Αμερικανίδα ήθελε να δολοφονήσει τον σκιτσογράφο του Μωάμεθ

Γυναίκα που συνελήφθη στην Ιρλανδία μαζί με άλλα έξι άτομα ως ύποπτη για σχέδιο δολοφονίας κατά του σουηδού σκιτσογράφου του Μωάμεθ είναι Αμερικανίδα, υποστηρίζει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για την Τζέιμι Πολίν-Ραμίρες, 31 ετών, που εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στο Κολοράντο πριν μετακομίσει στο Ντένβερ και μετά στη Νέα Υόρκη. 

Η γυναίκα αυτή, που τώρα βρίσκεται σε φυλακή της Ιρλανδίας, είναι η δεύτερη Αμερικανίδα η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση του σχεδιασμού της δολοφονίας του σουηδού σκιτσογράφου μαζί με την 46χρονη Κολίν ΛαΡόζ, επονομαζόμενη “ΤζιχάντΤζέιν” που κατηγορείται στις ΗΠΑ για στρατολόγηση τρομοκρατών. 

Στο μεταξύ, τρεις από τους επτά μουσουλμάνους που συνελήφθησαν την Τρίτη στην Ιρλανδία ως ύποπτοι ότι ήθελαν να δολοφονήσουν τον σκιτσογράφο Λαρς Βιλκς αφέθηκαν ελεύθεροι την Παρασκευή, ανακοίνωσε η ιρλανδική αστυνομία.

Οι τρεις ύποπτοι, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από τρεισήμισι ημέρες ανακρίσεων χωρίς να απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον τους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ωστόσο, η αστυνομία ετοιμάζει φακέλους για να τους στείλει στην εισαγγελία για αυτά τα τρία πρόσωπα, που σημαίνει ότι μπορεί να τους απαγγελθούν κατηγορίες αργότερα, εξήγησε.

Τρεις άνδρες και μία γυναίκα παραμένουν υπό κράτηση και μπορεί να παραμείνουν κρατούμενοι για μία εβδομάδα συνολικά προτού τους απαγγελθεί ενδεχομένως κατηγορία, διευκρίνισε.

Οι επτά μουσουλμάνοι συνελήφθησαν την Τρίτη στο πλαίσιο των διεθνών ερευνών για μία συνωμοσία που είχε σκοπό τη δολοφονία του σουηδού σκιτσογράφου ο οποίος απεικόνισε τον Μωάμεθ με σώμα σκύλου. Μία οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα προσέφερε 100.000 δολάρια για τη δολοφονία του Βιλκς μετά τη δημοσίευση της γελοιογραφίας το 2007.

Ρεπορτάζ του CNN

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε