Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Και έκτος νεκρός στον Τιτανικό της Τοσκάνης – Ο καπετάνιος πήδηξε πρώτος από το πλοίο!

Ένα θαύμα και μια ακόμη τραγωδία. Ακόμη ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός, άλλοι δυο βρέθηκαν μέσα στο δωμάτιο τους. Το ναυάγιο του Costa Concordia παραμένει πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα.

Τα συνεργεία διάσωσης που δε σταματούν ούτε λεπτό να ψάχνουν τους 15 αγνοούμενους, εντόπισαν το πτώμα ενός άνδρα, επιβάτη του Costa Concordia που ναυάγησε τα ξημερώματα του Σαββάτου, κοντά στις ακτές της Τοσκάνης.

Η ειρωνεία της τύχης είναι πως ο άτυχος επιβάτης φορούσε σωσίβιο αλλά δεν πρόλαβε να πέσει στη θάλασσα. Οι διασώστες τον βρήκαν στο δεύτερο κατάστρωμα, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο Ansa.


Είναι ο έκτος νεκρός της τραγωδίας, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη άλλων 15 επιβατών του μοιραίου πλοίου.

Νωρίτερα, ένα νιόπαντρο ζευγάρι από τη Νότια Κορέα έζησε ένα θαύμα. Έκαναν το μήνα του μέλιτος όταν το Costa Concordia προσάραξε στις ακτές της Ιταλίας. Εγκλωβίστηκαν στην καμπίνα τους, αφού εξαιτίας της πρόσκρουσης μπλόκαραν οι ηλεκτρονικές κλειδαριές και δε μπορούσαν να βγουν!


Για καλή τους τύχη, η καμπίνα τους δεν ήταν στο κομμάτι του πλοίου που έχει βυθιστεί. Άκουσαν τις φωνές τους και τους βρήκαν. Με τον ίδιο τρόπο εντόπισαν κι έναν Ιταλό, μέλος του πληρώματος. Είχε εγκλωβιστεί σε αίθουσα του πλοίου και δε μπορούσε να βγει γιατί είχε σπάσει το πόδι του.

Ο πρώτος που εγκατέλειψε το πλοίο ήταν ο καπετάνιος!
Ο «νόμος» της θάλασσας υπαγορεύει ο καπετάνιος να εγκαταλείπει τελευταίος το πλοίο του. Στην τραγωδία του Costa Concordia δεν ίσχυσε ούτε αυτό! Ο καπετάνιος του, Φρανσέσκο Τσετίνο, φαίνεται ότι ήταν ο πρώτος που… πήδηξε στη θάλασσα για να σωθεί.


Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, που δημοσιεύει η Daily Mail, ο Τσετίνο δειπνούσε με επιβάτες του πλοίου την ώρα που το Costa Concordia προσέκρουσε στον… αχαρτογράφητο ύφαλο!

Αλλά δε θα γλιτώσει την τιμωρία. Ήδη, ο καπετάνιος του μοιραίου Costa Concordia έχει συλληφθεί με την κατηγορία της πολλαπλής ανθρωποκτονίας και της εγκατάλειψης πλοίου.


Οι Ιταλοί ερευνητές που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας εξετάζουν και ακόμη ένα ενδεχόμενο: να πλησίασε το πλοίο τόσο κοντά στο νησί Τζίλιο για να χαιρετίσουν τα μέλη του Concordia ένα αξιωματικό του Ιταλικού εμπορικού ναυτικού που ήταν φίλος τους!

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στους πέντε οι νεκροί από το ναυάγιο – Διέπραξε λάθη ο καπετάνιος λέει η εταιρεία 

Βρέθηκε και τρίτος επιζών στο κρουαζιερόπλοιο – Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε