Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καλιφόρνια: Μπροστά ο υποψήφιος των Δημοκρατικών

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Δημοκρατικός Τζέρι Μπράουν διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι της Ρεπουμπλικανής αντιπάλου του, Μέγκ Ουίτμαν, στην κούρσα για τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Ο Μπράουν, γενικός εισαγγελέας της πολιτείας που διετέλεσε κυβερνήτης της Καλιφόρνια από το 1975 έως το 1983. Τώρα επιδιώκει μια δεύτερη θητεία στη θέση αυτή και σύμφωνα με δημοσκόπηση των Los Angeles Times προηγείται της πρώην διευθύνουσας συμβούλου του eBay, Ουίτμαν, με 52% έναντι 39%.

Στην ίδια δημοσκόπηση πριν από ένα μήνα, ο Μπράουν είχε προβάδισμα πέντε μονάδων έναντι της Ουίτμαν. Σύμφωνα με τη σημερινή δημοσκόπηση, από τότε έχει αυξηθεί η υποστήριξη προς την υποψηφιότητά του από τους Ισπανόφωνους της Καλιφόρνια, μετά και τις αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες η Ουίτμαν εργοδότησε και στη συνέχεια απέλυσε, μία ισπανόφωνη οικονόμο “χωρίς χαρτιά”.

Η δημοσκόπηση δείνει ακόμη πως, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, η τρεις φορές γερουσιαστής των ΗΠΑ, Μπάρμπαρα Μπόξερ, προηγείται με οκτώ μονάδες της Κάρλι Φιορίνα, πρώην διευθύνουσας συμβούλου της Hewlett-Packard.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε