Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Κανείς δεν θα κλάψει για τον χαμό του Ιαν Μπρέϊντι [pics]

Μερικοί από τους πιο διαβόητους εγκληματίες της Βρετανίας μεταξύ των οποίων και ο Ιαν Μπρέιντι και η Μάϊρα Χίντλεϊ
Μερικοί από τους πιο διαβόητους εγκληματίες της Βρετανίας μεταξύ των οποίων και ο Ιαν Μπρέιντι και η Μάϊρα Χίντλεϊ

Ήταν ένας από τους πιο διαβόητους serial killers στην Βρετανία. Και δεν είναι πια γιατί άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο σε ένα ψυχιατρείο στο Μερσισάιντ.

Ο Ιαν Μπρέιντι 79 ετών είχε βασανίσει και δολοφονήσει 5 παιδιά μαζί με την φίλη του Μάϊρα Χίντλεϊ. Η Χίντλει μας έχει αφήσει χρόνους από το 2002 σε ηλικία 60 ετών.

Η αιτία του θανάτου του κατα συρροήν δολοφόνου δεν έχει γίνει γνωστή.

Ο Μπρέϊντι και η ΧίντλεΪ κακοποίησαν σεξουαλικά και δολοφόνησαν πέντε παιδιά και εφήβους ηλικίας από 10 έως 17 ετών την δεκαετία του 1960. Τέσσερα από τα θύματά τους θάφτηκαν στο Saddleworth Moor κοντά στο Μάντσεστερ.

Η σορός του 12χρονου Κιθ Μπένετ δεν βρέθηκε ποτέ… Ο Τέρι Κίλμπριτζ που ο αδερφός του Τζον ήταν μεταξύ των δολοφονημένων παιδιών απήυθυνε έκκληση στον Μπρέϊντι να αποκαλύψει που έχει θάψει τον Κιθ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Όταν τον πληροφόρησαν για τον θάνατο του δολοφόνου είπε: «Στα τσακίδια. Δεν πίνω αλλά θα πιω μια κανάτα μπύρα».

Ο Μπρέϊντι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1966 για τις δολοφονίες του 12χρονου Τζον Κίλμπριτζ, της 10χρονης Λέσλι Αν Ντάουνι και του 17χρονου Έντουαρντ Εβανς. Αργότερα ομολόγησε και τις δολοφονίες του 12χρονου Κιθ Μπένετ και της 16χρονης Πολίν Ρίντ.

Κλείστηκε στο Ψυχιατρείο Υψίστης Ασφαλείας του Ashworth για 32 χρόνια από το 1985 όπου νοσηλεύτηκε για ψυχοπάθεια.

Ο Μπρέιντι σιτιζόταν για πολλά χρόνια με την βια μετά από απεργία πείνας που ξεκίνησε το 1999. Ωστόσο σε ακρόαση που έγινε το 2013 αποκαλύφθηκε ότι πολύ συχνά έτρωγε τόστ και σούπες. Τότε ήταν που ζήτησε να αποφυλακισθεί και να μεταφερθεί σε κανονικό νοσοκομείο και να πεθάνει χωρίς να σιτίζεται με την βια. ‘Ομως το αίτημά του απορρίφθηκε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε