Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Καρατόμησαν εν… ψυχρώ τον Αλεξάντερ Στουμπ

Φωτογραφία EPA (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία EPA (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ο γνωστός μας από τις σκληρές δηλώσεις κατά της Ελλάδας κατά τη διάρκεια πολλών Eurogroup Αλεξάντερ Στουμπ “καρατομήθηκε” με… συνοπτικές διαδικασίες από την ηγεσία του συγκυβερνώντος κόμματος της Φινλανδίας!

Το Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού της Φινλανδίας (NCP) αποφάσισε να καθαίρεσει από ηγέτη του τον υπουργό Οικονομικών της χώρας και να τον αντικαταστήσει με τον Πέτερι Όρπο. Αιτία; Η προσπάθεια… αναγέννησης του κεντροδεξιού κόμματος.

Στο συνέδριο του NCPμ 441 σύνεδροι ψήφισαν υπέρ της αντικατάστασης του Στουμπ από τον υπουργό Εσωτερικών Πέτερι Όρπο ενώ 361 τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του στην ηγεσία.

Ως αποτέλεσμα της αλλαγής αυτής ο Όρπο αναμένεται τώρα ότι εκτός από την ηγεσία του NCP θα αναλάβει και υπουργός Οικονομικών.

Ο Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος υπήρξε πρωθυπουργός της Φινλανδίας την περίοδο 2014-15, δεχόταν σφοδρές επικρίσεις τόσο για τις κακές επιδόσεις του κόμματος στις δημοσκοπήσεις όσο και για τους συμβιβασμούς που έκανε στο πλαίσιο της συμμετοχής του NCP στον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε