Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κατακαίγεται η Ισπανία - Είδαν τους καπνούς μέχρι την Βαρκελώνη

Κατακαίγεται η Ισπανία - Είδαν τους καπνούς μέχρι την Βαρκελώνη
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 24.07.2012 | 10:30

Η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει από την Κυριακή τη βορειοανατολική Ισπανία, κοντά στη γαλλική μεθόριο, και προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, τριών Γάλλων και ενός Ισπανού, εξακολουθεί να μαίνεται σήμερα το πρωί.

"Η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται". Πυροσβεστικά αεροσκάφη σταμάτησαν τις επιχειρήσεις χθες βράδυ λόγω των ανέμων αλλά η φωτιά δεν εντάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σήμερα το πρωί σχεδιάζεται επιχείρηση κατάσβεσης και με την υποστήριξη πυροσβεστικών αεροσκαφών", τόνισε η εκπρόσωπος.Οι μαύροι καπνοί ήταν ορατοί χθες από τη Βαρκελόνη, τουλάχιστον 150 χλμ. νοτίως της μεθορίου.

Ωστόσο η φωτιά δεν επεκτάθηκε τη νύχτα και αφού κατέστρεψε περισσότερα από 138.000 στρέμματα βλάστησης.

Ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη Γαλλία με την Ισπανία, μεταξύ Περπινιάν και Φιγκέρες, τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία και από δύο κατευθύνσεις, αφού είχε κλείσει δύο φορές από την Κυριακή. Η γραμμή της ταχείας αμαξοστοιχίας που συνδέει το Περπινιάν και με τη Βαρκελόνη επίσης τέθηκε στην κυκλοφορία.Χιλιάδες κάτοικοι ακολούθησαν τις οδηγίες των αρχών να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, στην ισπανική πλευρά των συνόρων, σε 17 χωριά. Όσοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους φιλοξενούνται σε κέντρα για έκτακτες καταστάσεις, κυρίως στην περιοχή Φιγκέρες.Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο μόνο στον τομέα Πορτ-Μπου, στην ισπανική πλευρά, μια τοποθεσία στις μεσογειακές ακτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στην Ισπανία


Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο