Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καταλονία: Θέλουν δημοψήφισμα, αλλά δεν έχουν… κάλπες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η Ανεξαρτησία θέλει… θυσίες, αλλά και οργάνωση, την οποία φαίνεται η Καταλονία ακόμη δεν διαθέτει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais λίγους μήνες πριν το δημοψήφισμα και ενώ απαιτούνται 8.000 κάλπες η καταλανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταφέρει να τις βρει.
Για την ακρίβεια, αν και έγινε διαγωνισμός η μια εταιρεία δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα ενώ η άλλη δεν είχε κάλπες που να ανταποκρίνονται στις απαιτούμενες προδιαγραφές.
Κάπως έτσι ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και το δημοψήφισμα μπορεί να τιναχθεί στον αέρα καθώς οι ρυθμοί είναι εξαιρετικά αργοί…
Πάντως την ίδια στιγμή που η καταλανική κυβέρνηση κήρυσσε άγονο τον διαγωνισμό, ταυτόχρονα καλούσε τη Μαδρίτη να σταματήσει να ασκεί πιέσεις στους προμηθευτές. Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι μπορεί μεν να αρνείται πως ασκεί τέτοιες πιέσεις, όμως από την άλλη πλευρά προειδοποιεί για τις ποινικές κυρώσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσει όποιος συνδράμει μία τέτοια μονομερή, μη αναγνωρισμένη από την κεντρική κυβέρνηση και το Σύνταγμα, ενέργεια.
Πλέον, μία πιθανή λύση για το πρόβλημα που προέκυψε με τις κάλπες είναι να υπογραφεί διάταγμα για απ’ ευθείας αγορά τους, αναλαμβάνοντας συνάμα και την ποινική ευθύνη γι’ αυτό.

Πηγή: El Pais – ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε