Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κατάπτυστο δημοσίευμα “Ερντογανικής” εφημερίδας! “Ανώμαλοι οι νεκροί στο Ορλάντο”! (ΦΩΤΟ)

Κατάπτυστο δημοσίευμα “Ερντογανικής” εφημερίδας! “Ανώμαλοι οι νεκροί στο Ορλάντο”! (ΦΩΤΟ)

Σάλος έχει προκληθεί από ένα άκρως ομοφοβικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Akit, η οποία πρόσκειται στο κόμμα του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στον τίτλο χαρακτηρίζει “ανώμαλους” και “διεστραμένους” τους νεκρούς από την επίθεση στο Ορλάντο.

Η Yeni Akit είναι μία ακροδεξιά τουρκική εφημερίδα, που μάλιστα έχει διασυνδέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε δημοσίευμά της με θέμα το μακελειό στο Ορλάντο χαρακτηρίζει τους νεκρούς “διεστραμμένους” και “ανώμαλους”, προκαλώντας φυσικά τεράστιες αντιδράσεις και διεθνή κατακραυγή.

Η ακροδεξιά εφημερίδα εδώ και πολύ καιρό υποστηρίζει το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερτνογάν και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί, αφού στο παρελθόν έχει υποστηρίξει με δημισιεύματά της τη δράση των τρομακρατών της Αλ-Κάιντα.

Το όνομα της εφημερίδας σημαίνει “Νέα Συμφωνία”, ενώ σύμφωνα με το τουρκικό think-tank Hrant Dink Foundation, η Yeni Akit καλλιεργεί γενικώς το φανατισμό όχι μόνο εναντίον των ομοφυλόφιλων αλλά και κατά των Εβραίων, των Αρμένιων και των Χριστιανών.

Εδώ να σημειώσουμε πως κατά το έτος 2013 και μέσα σε μόλις διάτημα τεσσάρων μηνών η εφημερίδα δημοσίευσε συνολικά 175 άρθρα με ρητορική μίσους εναντίον οκτώ ομάδων της μειονότητας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε