Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Καθυστερούν οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις στο Αφγανιστάν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η Γαλλία απάντησε ότι δεν στείλει στρατιώτες, η Γερμανία θα το σκεφτεί και μόνο η Βρετανία δέχθηκε να πάνε 500 στρατιώτες της.

Ο ειδικός αντιπρόσωπος του Νικολά Σαρκοζί για το Αφγανιστάν, Τιερί Μαριάνι ανακοίνωσε ότι δεν θα σταλούν επιπλέον στρατιώτες, όπως ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

“Σήμερα αποκλείουμε την αποστολή στρατευμάτων μάχης του πεζικού για να υποστηρίξουμε τη νέα στρατηγική του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα”. Βέβαια η Γαλλία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να στείλει στρατεύματα για να εκπαιδεύσουν την αστυνομία και τον στρατό του Αφγανιστάν.

Την Τρίτη και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει μετά τη διάσκεψη για το Αφγανιστάν στα τέλη Ιανουαρίου αν θα στείλει νέες ενισχύσεις.

Αντίθετα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν είπε την Δευτέρα ότι θα στείλει επιπλέον 500 στρατιώτες παρά τις επικρίσεις που δέχεται από την κοινή γνώμη της Βρετανίας για τους θανάτους βρετανών στρατιωτών.

Πάντως σύμφωνα με γαλλική εφημερίδα η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει 2.000 στρατιώτες επιπλέον από την Γερμανία,1.500 από την Ιταλία,1.500 από την Γαλλία και 1.000 από την Βρετανία,σε σύνολο 10.000 που έχει ζητήσει από τους συμμάχους. 

Διαβάστε επίσης
30.000 επιπλέον στρατιώτες στο Αφγανιστάν!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε