Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κλείνει εργοστάσιο της SONY και καταργούνται 2.000 θέσεις

Κλείνει εργοστάσιο της SONY και καταργούνται 2.000 θέσεις

Ο ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών Sony ανακοίνωσε σήμερα στο Τόκιο ότι πρόκειται να κλείσει ένα εργοστάσιο παραγωγής φακών φωτογραφικών μηχανών στο κεντρικό τμήμα της χώρας, κάτι που σημαίνει ότι καταργούνται δύο χιλιάδες θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο της επιχειρούμενης αναδιάρθρωσής του.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, που καταρτίστηκε για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ο ιαπωνικός όμιλος θέλει να καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας — ή 6% από το σύνολο των εργαζομένων του τον Μάρτιο του 2009, σύμφωνα με την τότε απογραφή.

Τον Μάρτιο του 2013 αναμένεται να κλείσει το εργοστάσιο φακών ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών αλλά και κινητών τηλεφώνων, όπου σήμερα απασχολούνται 840 εργαζόμενοι, στην νομαρχία Γκιφού, στην κεντρική Ιαπωνία.

Ο όμιλος, ο οποίος παρουσίασε ζημίες το πρώτο εξάμηνο φέτος, σχεδιάζει να επικεντρωθεί στο εξής στην παραγωγή smartphones –πολυμεσικών, “έξυπνων” κινητών τηλεφώνων.

Ακόμα, ο όμιλος Sony ανέφερε ότι πρόκειται να μεταβάλει τις εργασιακές σχέσεις, αφού δεν θα ανανεώνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Παράλληλα, θα υπάρξουν προγράμματα πρόωρης συνταξιοδότησης, που πρωτίστως θα αφορούν εργαζόμενους σε χαμηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στην έδρα του ομίλου στο Τόκιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε