Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κρίσιμες εκλογές σήμερα στην Αλβανία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Περισσότεροι από 2.500.000 Αλβανοί πολίτες προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο κοινοβούλιο της χώρας.

Η ψηφοφορία άρχισε στις 7 το πρωί τοπική ώρα και θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ με τη δύση του ηλίου. Ωστόσο, εικόνα ως προς το αποτέλεσμα δεν αναμένεται να έχει διαμορφωθεί πριν τα μεσάνυχτα ή και αύριο.

Στις εκλογές λαμβάνουν μέρος συνολικά 18 κόμματα, με τις δημοσκοπήσεις – στο βαθμό που αυτές στην Αλβανία μπορεί να θεωρηθούν αξιόπιστες – δίνουν, μεν, ένα προβάδισμα στους Σοσιαλιστές του απερχόμενου πρωθυπουργού Εντι Ράμα, όχι όμως και την αυτοδυναμία.

Δεύτερο φέρουν τα γκάλοπ το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα και τρίτο το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη, με τα υπόλοιπα να δίνουν μάχη για την είσοδό τους στο κοινοβούλιο.

Η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε με χαμηλούς τους τόνους της αντιπαράθεσης. Όμως στη διαδρομή η ρητορική εκτροχιάστηκε από τα όρια του ήπιου πολιτικού λόγου με τα τρία μεγαλύτερα κόμματα να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς, γύρω από θέματα διαφθοράς, εξαγοράς ψήφων, ακόμα και διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε