Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρίσιμη επίσκεψη Ερντογάν στην Τεχεράνη – Θα συζητήσει πυρηνικά και Συρία

Από τη Σεούλ απευθείας στην Τεχεράνη ο Τούρκος πρωθυπουργός, που για άλλη μια φορά αναλαμβάνει ρόλο ισορροπιστή στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φτάνει το πρωί της Τετάρτης στην ιρανική πρωτεύουσα για διήμερη επίσκεψη, απευθείας από τη Νότια Κορέα όπου μετείχε στη διάσκεψη για την πυρηνική ασφάλεια.

Θα συναντηθεί με τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και εκτός από τα πυρηνικά σχέδια της Τεχεράνης θα συζητήσουν και τις εξελίξεις στη Συρία.
Στην κορυφή της ατζέντας και η προσεχής συνάντηση για τα πυρηνικά μεταξύ του Ιράν και των έξι παγκόσμιων δυνάμεων.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τον συνομιλητή του για τις προσδοκίες των παγκόσμιων δυνάμεων και από το Ιράν και από τις προσεχείς συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα, όπως και για τις πιθανές συνέπειες μιας νέας αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.

Η Κωνσταντινούπολη έχει δηλώσει έτοιμη να φιλοξενήσει εκ νέου τις συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που θα διεξαχθούν μεταξύ της Τεχεράνης και των έξι δυνάμεων – ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και η Γερμανία – που προγραμματίζονται για τα μέσα Απριλίου. Η Τουρκία είχε φιλοξενήσει παρόμοιες συνομιλίες τον Ιανουάριο του 2011.

Η Συρία θα είναι επίσης ένα ευαίσθητης σημασίας θέμα, καθώς ο Αχμαντινετζάντ στηρίζει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ και ο Ερντογάν τη συριακή αντιπολίτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ιράν απειλεί πάλι με κλείσιμο του Ορμούζ -Τέσσερα αεροπλανοφόρα στο Περσικό

Μυστική επίσκεψη του αρχηγού της CIA στη Τουρκία – Είδε και τον Ερντογάν!

Η Τουρκία μετά τον Ερντογάν -Οι διάδοχοι και οι εκτιμήσεις Ελλάδας και ΗΠΑ

Wikileaks: Ετοιμοθάνατος ο Ερντογάν, έχει δυο χρόνια ζωής

Τι συμβαίνει με τον Ερντογάν; – Δεύτερη εγχείρηση σε σχεδόν δυο μήνες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε