Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κυπριακό: Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη σε επίπεδο τεχνοκρατών – Τί αποφασίστηκε

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ολοκληρώθηκε στο Μοντ Πελεράν η απογευματινή συνάντηση σε επίπεδο τεχνοκρατών κατά την οποία έγινε συζήτηση σε σχέση με πιθανά ερωτήματα για το θέμα της ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η επόμενη συνάντηση των τεχνοκρατών θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 το πρωί ώρα Κύπρου. Η Διάσκεψη για την Κύπρο σε επίπεδο τεχνοκρατών άρχισε σήμερα στο ελβετικό θέρετρο, σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Γενεύη, και έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου, με στόχο την ετοιμασία ενός κειμένου εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στην πρωινή συνάντηση, που διήρκεσε 2.5 ώρες περίπου, έγινε γενική συζήτηση και όχι διαπραγμάτευση, αλλά ετοιμασία ερωτήσεων και απαντήσεων από κάθε πλευρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι στο Μοντ Πελεράν είχαν προηγηθεί της πρωινής συζήτησης των τεχνοκρατών, διμερείς συναντήσεις της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη βρετανική και την ελληνική αντιπροσωπεία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε σημειώσει ότι στόχος των συναντήσεων είναι να προκύψει έγγραφο εργασίας που να επιτρέπει τη συνέχεια της διάσκεψης για την Κύπρο σε πολιτικό επίπεδο με θετικές προοπτικές για κατάληξη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε