Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Λονδίνο: Δεν μπορείς να σταματήσεις έναν “μοναχικό λύκο”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο δράστης χρησιμοποίησε ελάχιστα και απλά μέσα και κατάφερε να χτυπήσει σε ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα μέρη του πλανήτη.

«Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι γίνεται στο βρετανικό κοινοβούλιο που έχει αυξημένα μέτρα ασφαλείας και έναν ισχυρό συμβολισμό -νομίζω ότι δεν έχει γίνει εδώ και πολλούς αιώνες χτύπημα αυτού του τύπου στη βρετανική βουλή- και ότι ο δράστης έδρασε με τα ελάχιστα μέσα που μπορούσε, με ένα αυτοκίνητο και μ’ ένα μαχαίρι», εξήγησε ο κ. Συρίγος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η χρήση των ελάχιστων μέσων «δείχνει ότι η απειλή είναι παντού ουσιαστικά. Αν κάποιος τρελός θελήσει να βγει στον δρόμο και να κάνει κάτι, μπορεί να το κάνει πλέον. Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτά τα προβλήματα. Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τον μοναχικό λύκο. Το θέμα είναι πώς αντιδράς μετά. Και η αντίδραση των βρετανικών αρχών ήταν άμεση», πρόσθεσε.

«Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί», συνέστησε ο κ. Συρίγος και προσέθεσε: «Η Βρετανία έχει αντικειμενικά το καλύτερο σύστημα ασφαλείας στον κόσμο. Πολύ πιο προηγμένες τεχνικές και πολύ πιο προηγμένο τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων από πολλές άλλες χώρες. Σίγουρα έχει ανάγκη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επειδή είναι οι χώροι ενιαίοι και επειδή όσοι έλεγχοι και να γίνονται στα βρετανικά αεροδρόμια, πάντα μπορεί να περάσει κάποιος που να είναι ύποπτος σε άλλες χώρες, είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία. Άλλωστε, όταν ξεκίνησε η διαδικασία του Brexit, ένα από τα πρώτα πράγματα που ειπώθηκαν ήταν ότι δεν θα επηρεαστεί το σύστημα ασφαλείας μεταξύ της Βρετανίας και των υπολοίπων κρατών και ανταλλαγής πληροφοριών».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε