Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μάικ Πενς… Κλίντον! Χρησιμοποιούσε το προσωπικό e-mail ως κυβερνήτης της Ιντιάνα

Μάικ Πενς… Κλίντον! Χρησιμοποιούσε το προσωπικό e-mail ως κυβερνήτης της Ιντιάνα

Δεν ξέρει από που του έρχονται ο Ντόναλντ Τραμπ. Μετά τον υπουργό Δικαιοσύνης και άλλους συνεργάτες του κατά την προεκλογική περίοδο που είχαν επαφές με τον Ρώσο πρέσβη στην Ουάσινγκτον, ένα νέο σκάνδαλο έρχεται στο φως και αυτή τη φορά “αγγίζει” τον αντιπρόεδρό του, Μάικ Πενς.

Ο Πενς λοιπόν, ο άνθρωπος που πολλοί θεωρούν αντίβαρο στην εκκεντρικότητα του Τραμπ, φέρεται να χρησιμοποιούσε τον προσωπικό του λογαριασμό e-mail για την άσκηση των καθηκόντων του την περίοδο που ήταν κυβερνήτης στην Ιντιάνα.

Η υπόθεση θυμίζει σε πολλά εκείνη της Χίλαρι Κλίντον, που ως υπουργός Εξωτερικών της πρώτης κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα έκανε ακριβώς το ίδιο, θέτοντας σε κίνδυνο απόρρητες πληροφορίες.

Click4more: Δεν μαζεύεται! Κι άλλοι συνεργάτες του Τραμπ σε… ανοιχτή γραμμή με Μόσχα

Ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα Indianapolis Star, σε ορισμένες περιπτώσεις συζητούσε λεπτά θέματα και ζητήματα εθνικής ασφαλείας και ο λογαριασμός του παραβιάστηκε από χάκερς το περασμένο καλοκαίρι!

E-mails που παραδόθηκαν στη Star μετά από αίτημα της εφημερίδας προς τις αρχές, δείχνουν πως ο Πενς επικοινωνούσε μέσω του λογαριασμού του στην AOL με συνεργάτες του για διάφορα θέματα, από τις ασφαλείς θύρες στο σπίτι του κυβερνήτη ως την αντίδραση της Πολιτείας σε τρομοκρατικές ενέργειες διεθνώς, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο νόμος στην Ιντιάνα πάντως δεν απαγορεύει στους δημόσιους λειτουργούς της Πολιτείας να χρησιμοποιούν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς e-mail κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε