Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Με αίμα βάφτηκε η ημέρα των εκλογών στο Ιράκ

Με αίμα βάφτηκε η ημέρα των εκλογών στο Ιράκ

Με αίμα βάφτηκε η ημέρα των -κρίσιμων για τη σταθερότητα του Ιράκ- εκλογών. Εκρήξεις στη Βαγδάτη σκότωσαν τουλάχιστον 35 πολίτες, ενώ τραυματίστηκαν πάνω απο 100.

Περισσότεροι απο 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δάφορες επιθέσεις στη Βαγδάτη, την ώρα που πλήθος κόμου προσερχόταν στις κάλπες για τις ιστορικής σημασίας βουλευτικές εκλογές.

Στασιαστές επιτέθηκαν με πυρά και ρουκέτες σε εκλογικά τμήματα, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν την εκλογική διαδικασία, τη δεύτερη στο Ιράκ μετά την επέμβαση των υπό αμερικανική διοίκηση ξένων δυνάμεων το 2003.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 π.μ. [06:00, ώρα Ελλάδας] για τις βουλευτικές εκλογές που θεωρούνται “σημαντική δοκιμασία” για την χώρα και τις προσπάθειες αποκατάστασης “σταθερότητας”, μετά από χρόνια αιματοχυσίας. Περίπου 19 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν, ανάμεσα σε 6.200 υποψηφίους, εκείνους που θα καταλάβουν τις 325 έδρες του κοινοβουλίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε το θάρρος των εκλογέων στο Ιράκ, οι οποίοι όπως είπε  “αψήφησαν τις απειλές για να συμβάλουν στην πρόοδο της δημοκρατίας τους”.

Ρεπορτάζ του Associated Press

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε