Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 40 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Με επιθέσεις απειλούν παλαιστινιακές ακραίες ένοπλες οργανώσεις

Με επιθέσεις απειλούν παλαιστινιακές ακραίες ένοπλες οργανώσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.09.2010 | 12:33
Πρώτη δημοσίευση: 03.09.2010 | 12:33

Ακραίες ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσαν ότι έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με σκοπό να εντείνουν τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, προειδοποιώντας ακόμα και με επιθέσεις αυτοκτονίας.

Η ανακοίνωση έγινε την ώρα που οι ηγέτες του Ισραήλ και των Παλαιστινίων συμφωνούσαν στην Ουάσινγκτον να αρχίσουν απευθείας διαπραγματεύσεις με σκοπό να βρεθεί πλαίσιο ειρηνευτικής συμφωνίας, εντός ενός έτους, για να σταματήσει η αιματοχυσία στην περιοχή.
 
Εκπρόσωπος της οργάνωσης Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα, δήλωσε ότι 13 οργανώσεις θα συνεργαστούν για να πραγματοποιήσουν πιο «αποτελεσματικές» επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.
 
Ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν και επιθέσεις αυτοκτονίας, απάντησε : «Όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές».
 
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του εκπροσώπου του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, Αμπού Ουμπάιντα, δίπλα βρίσκονταν αρκετοί ένοπλοι.
 
Ανάμεσα στις οργανώσεις που ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν είναι η Ισλαμική Τζιχάντ, οι Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης και μία ένοπλη οργάνωση που αποσχίσθηκε από τη Φάταχ.
 
«Διακηρύσσουμε ότι οι πράξεις αντίστασης περνούν σε μία νέα φάση συνεργασίας στο πεδίο, ώστε να υπάρχει αποτελεσματική προετοιμασία για πιο αποτελεσματικές επιθέσεις εναντίον του εχθρού» δήλωσε ο Αμπού Ουμπάιντα.
 
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγο μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ και του Παλαιστίνιου προέδρου να συναντώνται κάθε δύο εβδομάδες, προκειμένου να προωθηθεί η ειρηνευτική διαδικασία.   Διαδώστε αυτό το άρθρο