Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Μεντβέντεφ: Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν βούληση για συμφωνία

Μεντβέντεφ: Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν βούληση για συμφωνία

Η κρίση στην Ευρώπη ανησυχεί τη Ρωσία και ο Ντμιτρι Μεντβέντεφ δεν έκρυψε πως περισσότερο ανησυχεί η αναποφασιστικότητα των Ευρωπαίων.

Η κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται από τη Μόσχα “ως μια πολύ σοβαρή απειλή”, τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο και την εφημερίδα Le Figaro ενόψει της επίσκεψής του στο Παρίσι.

“Η κατάσταση στη χώρα μας σε ένα μεγάλο μέρος εξαρτάται από το τι συμβαίνει στις οικονομίες της ΕΕ”, τόνισε ο Μεντβέντεφ και πρόσθεσε πως οι μισές εμπορικές συναλλαγές της Ρωσίας γίνονται με την ΕΕ.

“Καμιά φορά μας φαίνεται ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν διαθέτουν ενέργεια και βούληση για να πάρουν αποφάσεις…Οι εταίροι μας στην Ευρώπη μοιάζουν να βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συμφωνία. Το σημαντικό είναι να μην αργήσουν πάρα πολύ”, πρόσθεσε.

“Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή το τι συμβαίνει στην ΕΕ και την ευρωζώνη”, είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στο ευρώ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Μεντβέντεφ τόνισε πως είναι έτοιμος να επανέλθει ως πρόεδρος στο Κρεμλίνο. “Αν έχω την απαιτούμενη δύναμη και υγεία και αν ο κόσμος με εμπιστεύεται, δεν αποκλείω τα πράγματα να πάρουν αυτήν την τροπή”, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο “κόκκινο” η αγωνία για το Eurogroup – Σε τι συμφώνησαν οι 17 ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης

Αποκάλυψη από το Spiegel:Σαρωτικό κούρεμα εως και 50% του ελληνικού χρέους προωθούν ΕΚΤ και ΔΝΤ-Το σχέδιο αυτό προκαλεί εφιάλτες στην κυβέρνηση Μέρκελ

‘Μυρίζει” επιτέλους συμφωνία για το ελληνικό χρέος

”Η Μέρκελ σκέφτεται μόνο την καριέρα της”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε