Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μετά την Lufthansa σειρά παίρνει η British Airways!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Η απεργία στην γερμανική Lufthansa ανεστάλη. Όμως σειρά παίρνουν τώρα οι ιπτάμενοι των Βρετανικών Αερογραμμών
Οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Λουφτχάνσα σταμάτησα από τα μεσάνυχτα την 4ημερη απεργία του. Όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ από το συνδικάτο Cockpit και τους εκπροσώπους της εταιρείας γιατί θα επαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους “αμέσως και χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις”.
 
Απεργία στην British Airwayw

Και ενώ η απεργία των γερμανών σταμάτησε , οι βρετανοί ετοιμάζονται για νέα ταλαιπωρία στα αεροδρόμια τους.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της British Airways ψήφισε μαζικά τη Δευτέρα υπέρ της πρότασης για απεργιακή κινητοποίηση, διεκδικώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού και τη βελτίωση των εργασικών συνθηκών. Υπέρ της απεργίας ψήφισαν περίπου 7.000 μέλη των πληρωμάτων καμπίνας -το 81% του συνδικάτου Unite.
Οι ημερομηνίες της απεργίας δεν έχουν γίνει γνωστές -τα μέλη του Unite θα συναντηθούν την Πέμπτη για να συζητήσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προτού προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις. Πάντως, κατά πληροφορίες η απεργία αναμένεται να ξεκινήσει το Μάρτιο και ενδέχεται να κρατήσει έως και δέκα ημέρες.
Το συνδικάτο πρέπει να ενημερώσει μία εβδομάδα πριν για τη δράση του τη διοίκηση της BA, η οποία έχει ήδη αρχίσει να εκπαιδεύει άλλο προσωπικό, περιλαμβανομένων των πιλότων, για να αντικαταστήσουν τα πληρώματα καμπίνας εάν τελικά προχωρήσει όπως όλα δείχνουν η απεργιακή κινητοποίηση.
Η 12ημερη απεργία που είχε προαναγγείλει το ιπτάμενο προσωπικό της Βritish Airways για την περίοδο των Χριστουγέννων είχε εμποδιστεί με νομική δράση.
Το συνδικάτο διαμαρτύρεται κατά των μέτρων λιτότητας και των περικοπών στη στελέχωση των πληρωμάτων πτήσης, που αποφασίστηκε από την εταιρεία για να συμβάλει στη μείωση των σημαντικών απωλειών που έχει. Η ΒΑ προβλέπει να έχει ετήσιες απώλειες ρεκόρ στην οικονομική χρήση της που λήγει στα τέλη Μαρτίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε