Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα”: Αρνείται το ρατσιστικό παραλήρημα ο Πέτερ Ραμσάουερ!

“Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα”: Αρνείται το ρατσιστικό παραλήρημα ο Πέτερ Ραμσάουερ!

Τα δημοσιεύματα, που τον ήθελαν να έχει προσβάλει Ελληνα φωτογράφο κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με την αποστολή του Αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, διαψεύδει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομίας της Bundestag Πέτερ Ράμζάουερ!

«Αποκρούω με κάθε τρόπο αυτή την εξύβριση. Ο ισχυρισμός ότι στην Αθήνα έσπρωξα ή προσέβαλα έναν Ελληνα φωτογράφο είναι ψευδής» έγραψε αργά χθες το βράδυ ο πολιτικός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στην σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα. Στην ίδια ανάρτηση υποστηρίζει μάλιστα ότι αντιθέτως ο ίδιος «χτυπήθηκε δυνατά στα πλευρά του» από φωτογράφο «ο οποίος σπρωχνόταν».

Η σελίδα του, πάντως, η οποία δέχθηκε καταιγισμό επικριτικών σχολίων στα ελληνικά, εδώ και ώρες βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Το χρονικό της απαράδεκτης επίθεσης

Αγανάκτηση προκαλούν οι λεπτομέρειες για το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου όταν ο Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής Πέτερ Ραμσάουερ, που συνόδευε τον Ζ. Γκάμπριελ επιτέθηκε σε Έλληνα φωτορεπόρτερ χρησιμοποιώντας ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, όταν οι φωτογράφοι προσπαθούσαν να πιάσουν θέση για ένα καλύτερο “κλικ”, ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ έσπρωξε κατα λάθος τον Ραμσάουερ, ο οποίος είπε στα γερμανικά “Μη με αγγίζεις, βρομιάρη Έλληνα”.

Οι συνάδελφοι του φωτορεπόρτερ τον ενημέρωσαν ότι ο Βαυαρός πολιτικός τον έβρισε και ο φωτορεπόρτερ ζήτησε από τον Ραμσάουερ να επαναλάβει στα αγγλικά. Έτσι ο πρώην Υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, θρασύτατα επανέλαβε τις ύβρεις, αυτή τη φορά… μεταφρασμένες.

Ακολούθησε ένταση με τους Έλληνες να ζητούν από τη γερμανική αντιπροσωπεία να ζητήσει συγγνώμη για την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του Ραμσάουερ, όπως και έγινε.

Συγγνώμη για το ρατσιστικό παραλήρημα του Βαυαρού πολιτικού, ζήτησε και η γερμανική Πρεσβεία.

Ο Ραμσάουερ, γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα, είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο του 2015 στη Γερμανική Βουλή ότι θα ψήφιζε εναντίον κάθε νέας βοήθειας στην Ελλάδα κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν έχει πολιτική αλληλεγγύης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε